Уилям Моузли

Уилям Моузли

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 03.12.2006

2-william.jpg

Уилям Моузли е млад английски актьор, добре известен на фентъзи-феновете с ролята си на Питър Певънзи в “Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешникът”.
Моузли е роден на 27 април 1987 година в Глочестършир, Англия. Той е син на Питър Моузли, кинематограф и Джулиет. Има по-малка от него сестра – Дейзи и брат – Бен. Семейството му го описва като леко властен, но за добро, а самия той си признава, че е човек, който държи на мнението си и обича да споделя вижданията си с други хора.
След малки телевизионни роли и късметът на Уилям изгрява по време на дългия и изтощителен кастинг на “Хрониките на Нарния”, където той печели ролята на Питър Певънзи след напрегнати 18 месеца. Той споделя, че е бил много щастлив от победата, тъй като след толкова дълга битка е щял да бъде бесен от загуба. Интересно е, че загубилият от него на финала е Ед Спийлърс, момчето, което по-късно печели ролята на друг фентъзи герой – драконовия ездач Ерагон. Преди успеха си в Нарния пък Уилям се е пробвал за роля и в кастингите на “Хари Потър”.
Ролята на Питър Певънзи не е лека, тъй като изисква каскади, бой с меч и превъплъщаването в образ, който е едновременно млад, но и със силни лидерски качества. Уилям обаче е много доволен от ролята и споделя:
“Обожавам я… язда тези прекрасни андалуски коне, бия се с меч…меча, който са направили е уникален. Това са хората, направили броните във “Властелинът на Пръстените”. Дъхът ми спира всеки път, щом го взема”.
Въпреки това Уилям се надява да участва за в бъдеще и в други филми и да има и други запомнящи се роли. Въпреки това, именно образът на Питър го направи известен сред феновете и любим на фенките, поради което не е изненада, че той ще повтори ролята си и в следващия филм по “Хрониките на Нарния”, “Принц Каспиан”.

Poster_14204_20636.jpg

Оставете отговор