Убийство в Ориент Експрес (2017)

Murder

Най-новата екранизация на безсмъртния криминален роман “Убийство в Ориент Експрес” е дело на режисьора Кенет Брана, който участва и в главната роля. В нея ще може да видите още именити актьори като Джони Деп, Пенелопе Круз, Уилям Дефо, Джуди Денч, както и Дейзи Ридли от новите “Междузвездни войни”.

Еркюл Поаро (Брана) е по всяка вероятност най-добрият детектив в началото на ХХ век, способен да разреши взривоопасен случай на кражба в Ерусалим само по една драскотина. Сега обаче той е твърде изморен и се надява да си почине с книга на любимия си Дикенс по време на трите си дни пътуване с легендарния Ориент Експрес. За жалост малко след като се качва във влака Поаро бива помолен за охрана от неприятен тип на име Рачет (Деп). Отблъснат от престъпното излъчване на този човек, Поаро отказва, но малко след това Рачет бива открит мъртъв в купето си, след като влакът засяда в снежна лавина, застопорила го на едно място насред зимна Сърбия. Детективът трябва да разбере кой е убиецът сред пътниците…

johnny orient express

“Убийство в Ориент Експрес” е изключително стилен филм, макар да губи част от очарованието си за читателите на книгата, запознати със същината на мистерията. Кенет Брана се справя добре с ролята на Поаро, въпреки екцентричния си външен вид, Деп е ефектен в кратката си поява, а останалите актьори също са на ниво, като особено впечатление прави майсторката Мишел Пфайфър. На момента в сценария има добавен холивудски драматизъм, а финалът е леко изменен спрямо книгата на Кристи, но пък вярвам, че едва ли някой ще остане разочарован от начина, по който това е направено. Като цяло, това е сносна адаптация на една от най-великите книги в криминалния жанр и си струва да се види, по възможност на голям екран.

Тагове:  

Оставете отговор