Турнирът за Герои и Злодеи

nagradkite
Само седмица мина от връчването на Годишните Награди за Фентъзи и Хорър, в което наградихме най-добрите Книга, Филм, Автор, Герой и Злодей на изминалата 2015-та година. Сега обаче шоуто продължава с новата ни инициатива – Турнирът за Герои и Злодеи от Наградите, който стартира рубриката с Дуели за Новата година! Участие в него ще вземат първите четирима от двете класации за Герой и Злодей, а един от тях ще стане Шампион на Турнира. Кой ще решите вие, а сега нека ви запознаем с участниците!

terminator-genisys-poster-thumb-500x500_cТерминаторът
Мощният киборг на Арнолд Шварценегер спечели званието Герой на годината, но дали ще е така силен и в турнирни битки? Няма причина това да не бъде така. Макар и с остаряла технология, Терминаторът все още си остава железен боец, който владее всякакви огнестрелни оръжия, носи на близък бой и никога не се отказва.

dylan-obrien-scorch-trials-136227
Томас
Малко не стигна на беглецът от Лабиринта да спечели голямата награда за Герой, но сега той ще има шанс за частичен реванш. Макар да е на пръв поглед обикновен човек, Томас е доказвал няколко пъти уменията си в битки със страховити чудовища, а мълниеносните му рефлекси могат да изненадат всеки.

bumblecho
Бъмбълби
Скаутът на Аутоботите, станал наследник на Оптимус Прайм в поредицата “Роботи под прикритие” се нареди на трета позиция в класирането за Герой и това му дава право на участие в Турнира. Този храбър трансформър воюва от векове със злите Десептикони и многократно е показвал качествата си и в битка, и като бърза спортна кола.

magnus ita
Магнус Чейс
Макар да не събра подкрепа като Пърси Джаксън и Джейсън Грейс, синът на Фрей от романа “Мечът на лятото” също се класира за участие в Турнира, тъй като завърши пред Найтуинг от комиксите за Батман и Асурмен от книгите за Warhammer 40 000! Убит като бездомник, Магнус Чейс се възражда като полубог в безсмъртната армия на Асгард и макар да не е роден боец, има златно сърце, а и древен меч, който му дава решително предимство.

kylo snow
Кайло Рен
Внукът на Дарт Вейдър е обсебен от почитта към дядо си и затова предава собственото си семейство, като отива на тъмната страна и се врича във вярност на Първия ред и техния загадъчен командир Снок. Макар да не владее силите си до съвършенство, Кайло Рен има страховит потенциал и назъбен светлинен меч, който не се колебае да използва. Той спечели наградата за Злодей на годината – както дядо му стори преди години…

Indominus
Индоминус Рекс
Индоминус Рекс е страховито чудовище, появило се заради арогантността на учените от “Джурасик Свят”, решили да надминат Майката Природа и да създадат звяр, по-опасен от легендарния тиранозавър рекс. Е, успели са. По-голям, по-маневрен, по-силен и далеч по умен, Индоминус Рекс е хищник, който изпитва изгаряща омраза към всичко живо и убива за удоволствие. Индоминус е вицешампиона в класацията за Злодеите

ultron
Ултрон
Страховит изкуствен интелект, решил да скъса конците, свързващи го със създалите го човеци, Ултрон обсебен от желанието да унищожи целият органичен живот на планетата Земя и е способен да създава безброй свой клонинги за целта. Той се нареди трети в класацията за Злодей на годината.

morathi - queen
Морати
Зловещата кралица на черните елфи Морати, покварила собствения си син Малекит, за да се изправи срещу него в Последните времена. Безсмилостна владетелка и изкусна магьосница, Морати победи Призрака на Юда и великана Суртур в класацията за Злодей на годината, като остана на крачка от подиума. С това тя си печели последното място в Турнира.

Всеки уикенд ще има по една битка от Турнира, като графикът е както следва:
Първият кръг изправя един срещу друг роботите – Терминатора и Бъмбълби.
Вторият кръг в битка ще влезнат по-младите герои – Томас и Магнус Чейс.
Третият кръг ще изправи един срещу друг злодеите на “Дисни” – рицарят на тъмната страна Кайло Рен и изкуственият интелект Ултрон.
Четвъртият кръг е запазен за кралиците – Индоминус Рекс и Морати.
Петият кръг ще изправи на полуфинал победителят от сблъсъка между Терминатора и Бъмбълби срещу победителя от битката на Томас и Магнус.
Шестият кръг също е полуфинален, като победителят от схватката между Кайло Рен и Ултрон ще срещне оцелялата кралица – Морати или Индоминус Рекс.
Седмият кръг е Финалът на Турнира.
Ако всичко е наред, започваме още следващата седмица!

Тагове:  ,

Оставете отговор