Третият “Как да си дресираш дракон” с 84 милиона долара бокс-офис

train dragon 3

“Тайнственият свят”, третият филм от поредицата “Как да си дресираш дракон”, е спечелил 84 милиона долара от световния бокс-офис още преди излизането си в Щатите. Новината бе съобщена от филмовия сайт “Дедлайн”, които отбелязват, че филмът е натрупал първите си приходи в Австралия след Нова година, а през изминалия уикенд е добавил нови 40.

В същото време “Дедпул 2” стана най-касовият филм от вселената на “Х-Мен”, като изпревари предшественика си. Причина затова е толкова коментираната цензурирана версия, излязла в Китай. Макар и да не впечатли в местния бокс-офис, тя спечели достатъчно пари, за да избута втория филм за Дедпул до общ резултат от 784 милиона приходи.

Паралелно с това “Аквамен” вече минава 1,1 милиарда приходи в световния бокс-офис и се утвърждава като най-хитовият филм в историята на “Ди Си”. В Щатите пък начело остава “Стъкления” на М.Найт Шаямалан. Там обаче бокс-офисът като цяло е нисък, тъй като по-голямата част от страната са наблюдавали Супербоул, финалът на шампионата по американски футбол, който за Щатите е нещо като финала на Шампионската лига за Европа. Не достатъчно висок е и бокс-офисът на дългоочакваната филмова адаптация по Touken Ranbu, която дебютира слабо в Япония и засега е с 3,4 милиона долара за две седмици по кината. Хубавото е, че поне отзивите за него са добри, което му дава шанс да се задържи малко повече на голям екран.

И за десерт, ъпдейт за нашия любим “Бъмбълби”, който вече има 455 милиона долара и продължава да трупа парички, като в края на март му предстои премиера в Япония, последният голям пазар, където му предстои да излезе.

Тагове:  

Оставете отговор