Трансформърс

my babies

Трансформърите са разумни извънземни същества на кибернетична основа, които произлизат от планетата Кибертрон. Първоначално измислени като играчки в Япония, те придобиват популярност като герои от американски анимационен сериал, който по-късно бива адаптиран в поредица игрални филми от режисьора Майкъл Бей.

Трансформърите съществуват в мултивселена, което означава, че има няколко техни версии за историята на вида им, но като цяло се възприема, че те са създадени от бога Праймъс, който по-късно се превръща в родната им планета Кибертрон. Върху нея трансформърите създават развита цивилизация, която открива пътуването в космоса и изгражда могъща междузвездна империя. За съжаление по-късно между вида на трансформърите избухва гражданска война, която ги връща векове назад. Днес, малцина от тези интересни същества обикалят космическото пространство, като най-често се спират на планетата Земя.

Трансформърите са създания на кибернетична основа, което означава, че могат да бъдат наречени роботи, още повече, че в миналото си са прекарали дълъг период под владичеството на кинтесоните, междузвездна раса от робовладелци, които се представяли за техни създатели, направили ги като свои роби. Накрая обаче трансформърите се отървават от тяхната власт и достигат златен век през Ерата на Праймовете, преди да изпаднат в стагнация, която води до революция, разделила вида им на две ожесточени една срещу друга фракции – Аутоботи, които вярват в правото на автономно решение и свобода на всяко разумно същество и Десептикони, смятащи, че мир може да се постигне само с тирания.

team bot TLK

Основна характеристика на трансформърите е способността да се превъплъщават. Най-често вида им бива на хуманоидни метални роботи, но при превъплъщение се превръщат в различни превозни средства, като на земята приемат вида на местни коли, самолети и по-рядко лодки. Други видове обаче умеят да се трансформират в животни, включително отдавна изчезнали като динозаврите или напълно митични като драконите. Ръстът и размерите на трансформърите варират изключително много, като миниконите са по-дребни от хора, а Юникрон, титанът на хаоса, е великан, който може да се превръща в цяла планета.

Сред най-известните трансформъри са Оптимус Прайм, героичният водач на Аутоботите, неговият скаут Бъмбълби, брат му Хот Род, който в старите анимации по-късно става Прайм на име Родимус, могъщият командир Стар Сейбър, както и десептиконски тирани като Мегатрон, Старскрийм и Десзарас.

“Трансформърс” са едни от най-популярните играчки в света, които занимават децата с различните си трансформации, но не са така трудни за игра като сглобяемите мобилни костюми “Гъндам” например. Те са любими герои на цели поколения и едва ли скоро ще забравим за тях 🙂

tf tlk team

Оставете отговор