Супер Хелоуин Уикенд!

halloween

Супер Хелоуин Уикенд предстои на феновете на фантастиката и фентъзито в София, изпъстрен с различни и интересни събития, които може да посетите 🙂
msg-sre6ta
На 29 и 30 октомври в Mentalist-Escape Room Multiplex /бившия ЦУМ/ ще се проведе “MSG- GunPla битки” среща, за игра, разиграваща сблъсъци между гигантски роботи. На фокус са машините от анимето “Мобилни костюми Гъндам”, но организаторът Иво Иванов потвърди, че ще може да се участва и с други роботи, включително тези от “Трансформърс”. Срещата започва в 11.00ч сутринта и ще продължи до към 16-17ч в зависимост от интереса, като аз смятам да отида към 13-14ч утре.

knigi-igri-fest

Събота, неделя и понеделник в “Книжен Център Славейков” ще има фестивал, посветен на книгите-игри. Програмата включва /цитирам/:
Събота (29.Х.): от 16 до 19 часа.
Представяне на много редки и интересни англоезични книги-игри от 80те. Среща с Ейдриън Уейн. От 17:30 до края – първата среща на Колин Уолъмбъри (Любо Николов) с читатели! Можете да си закупите евтино някоя от всичките му 30 книги-игри – с лично посвещение. Време за снимки и разговори и запознаване с писателския му курс, който започва в 19 часа.
Неделя (30.Х.): от 16 до 19 часа
От 16 до 17:30 часа не пропускайте специалния ни гост Върджил Дриймънд! Голяма промоция (-30%) на “Градска вещица” и на старите ѝ книги-игри. Последна възможност да разгледате Първата изложба на Книгите-Игри, с класическите илюстрации на Ивайло Иванчев и корици на Димитър Стоянов-Димо – и промоция на всички постери от изложбата и плакати (над 70 вида, от любимите книги-игри до най-нашумелите филми и видеоигри).
Понеделник (31.Х.): от 18 до 21 часа
Хелоуинско Р.Д. парти за всички автори и читатели, малки и пораснали, с големи награди за костюм (100лв във ваучери за покупка)! Заповядайте, костюмирани или не, забавлението е гарантирано. И през трите дни на феста ще важат множество промоции и намаления, така че ако дълго сте отлагали да посетите Дома на книгите-игри, сега е моментът! 🙂 Донесете ни, ако можете, и книги-игри за безплатната ни КИ Библиотека – ще се радваме да ви разменим от нашите книги срещу тях – а вие можете да си изберете за четене вкъщи от всички заглавия, които сме събрали досега.
Аз лично ще присъствам със сигурност за Хелоуин и може би ще успея да мина и утре вечер, след “Гънпла” срещата.
dni-na-fantastichnoto

И накрая, но не и по значение, в Литературен Клуб “Перото” в НДК ще се проведат “Дни на фантастичното“, в които ще се срещнат представители на различни фантастични общности, сред които “Фентъзи ЛАРП Център”, списание “ShadowDance”, различни издателства. Програмата е пълна с интересни лекции и дискусии, като ще има разговори за фантастиката в анимето, дискусия за пътя на родния фантастичен фендъм, представяне на великия писател Греъм Мастертън от клуб “Лазарус” неделя от 18.30 /ще направя каквото мога, за да присъствам/ и много други теми. Началото е утре от 12.30, а краят неделя в 10 вечерта.

Като послепис не мога да не спомена и мега събитието на Animes-BG в зала”Универсиада”, където понеделник от 7 вечерта ще има “Хелоуин Парти“. Също, трябва да напомня, че уикенда преди празника, в сайта ще се състои и финалната анкета от Турнира за Свръхестествени Убийци, в която ще разиграем класиката “Фреди срещу Джейсън”. Ето ви един фен трейлър с кадри от римейковете, който да ви надъха:
Не се препоръчва за лица под 16 години

Хубав уикенд!

Оставете отговор