Супермен срещу Императора от Warhammer 40 000

superman sexyboyemperor_of_mankind_by_genzoman
Уикендът дойде и с него е отново време за Дуел в Цитаделата, като този път един срещу друг застават двама от най-могъщите герои, на които сме обръщали внимание в историята на сайта.
Супермен, Човекът от стомана, първият и оригинален супергерой на американците, измислен в първата половина на ХХ век, герой от редица екранизации, може би най-успешната от която бе “Човек от стомана”, излязла през 2013-та. Може да лети със скорост близка или по-висока от тази на светлината, с нечовешка сила, позволяваща му да предотвратява самолетни катастрофи и дори да отблъсква метеорити, лазерен поглед, почти неуязвим. В същото време един от най-жертвоготовните герои, онези от вас, които са гледали последния филм “Батман срещу Супермен” знаят, че Кал-Ел, както е истинското име на героя, даде живота си за онези, които еднозначно се отрекоха от него, като се надяна на ноктите на могъщото чудовище Дуумсдей.
Императорът на човечеството от поредицата Warhammer 40 000, един не така известен герой на широката маса от фенове, но в същото време един от най-уважаваните. Безсмъртен телепат, който наглежда човечеството от хиляди години насам, той обединява хората в далечното бъдеще и създава могъща империя, която обхваща по-голямата част от галактиката. Всичко това обаче е не за негово лично облагодетелстване, а защото Императорът единствен вижда бъдещето и тясната пътека, която човешкия вид трябва да измине за да оцелее. Силите му не са напълно обяснение, но се знае, че той е изключителен воин, побеждавал божествен дракон още през средновековието, има псионична сила, която надхвърля всичко виждано преди или след това и е стратегически гений, чиито планове се развиват за векове напред. Подобно на Супермен, той също се жертва за човечеството във войната със своето най-съвършено творение, архипредателя Хорус, покварен от силите на Хаоса.
Само в “Цитаделата” може да видите подобна епична битка, която ще трае до утре в 12.00ч на анкетата, която ще забода най-отгоре във Фейсбук. Победителят може да е само един!

Тагове:  ,

Оставете отговор