Страхотно ревю на “Черната корона”

black crown

Моят фентъзи роман “Черната корона” се сдоби с още едно престижно ревю в Goodreads, дело на Иван Величков, писател и фен от пазарджишкия клуб “Стругацки”. Ето какво написа той за книгата ми:

„Черната корона“ на Сашо Драганов е всичко което може да желае един фен на праведното фентъзи – огромни мащаби, кръвожадни чудовища, епични масовки и единоборства, любов, саможертва, и още, и още…
В продължението на Сказанията си авторът е изгладил стила си на писане, премахвайки многоетажните изречения, внимателно е обмислил концепциите си, изтривайки всяка следа от чувство за „Богът от машина“ и много внимателно е балансирал силите на героите и злодеите си, правейки четенето на книжката истинско удоволствие за фенове и не-фенове, за пораснали и (защо не) непораснали деца. А сладко-горчивият финал беше разтърсващ.
Книгата започва години след предишната и завършва сагата за Алтиарин и компания, като вкарва няколко нови и доста живи герои и успява да префасонира целия свят излязъл из под перото на Драганов по доста интересен начин. Екшънът е на макс, израстването на героите също. А злодеите… о злодеите – мрачни и плашещи, силни и орисани да загубят, неземни и все пак толкова пълнокръвни.
Не искам да разкривам нито част от приключението, защото самото му извървяване носи приказно удоволствие.
Искрено щастлив съм, че съм един от малкото, които имат това бутиково съкровище на хартия. 

Сърдечно благодаря! Ако искате да си закупите книгата, направете го от книжарница “Smart Reading“! Оригиналните “Сказания за Ледената планина” пък могат да се прочетат безплатно в “Читанка“.

Оставете отговор