“Спайдър-мен” се завърна на върха в бокс-офиса

spiderman homecoming

Спайдър-мен: Завръщане у дома” спечели 257 милиона долара от премиерния си уикенд в глобалния бокс-офис, като 117 от тях дойдоха от Съединените Щати, където филмът убедително зае челната позиция в класацията по приходи. Резултатът от над четвърт милиард е още по-впечатляващ, като се има предвид, че Спайди НЕ е дебютирал в Китай, който традиционно е вторият по сила бокс-офис в света (след Щатите).

“Това е триумфално завръщане на Спайдър-мен”, грееше след обявяването на резултатите Джош Грийнстийн от “Сони”. “Един от най-добре ревюираните филми за супергерои на всички времена. Невероятна победа за “Сони” и “Марвел”, добави той. Припомняме, че това е първият филм, в който Спайди е главен герой, но във филмовата вселена, създадена от “Дисни”.

Спайди печели и отличната оценка А от зрители, интервюирани на екзит пол при излизане от киносалона. Добрите резултати затвърждават високата популярност на супергероя, който остава популярен въпреки различните актьори и интерпретации на образа. Досега по кината са излезли шест филма, в които Спайди е главен герой (като броим и “Завръщане у дома”) и всички са се представяли добре като приходи, макар далеч не всички да са били хвалени толкова колкото продукцията с Том Холанд.

На второ място в класациите този уикенд остана “Аз, проклетникът 3”,  а следващата седмица на голям екран излиза “Войната за планетата на маймуните”, като месец юни се очертава особено интензивен за хитови премиери – на 21-ви очакваме директно един срещу друг да застанат “Дюнкерк” на Кристофър Нолан и “Валериан и градът на хилядата планети” от Люк Бесон.