“Скитаща земя” мина половин милиард долара приходи

chinese scifi

Китайският научнофантастичен филм “Скитаща земя” продължи мощния си поход в домашния бокс-офис, след като оглави втория уикенд след излизането си на голям екран с 89 милиона долара. Това е спад от над 50%, което означава, че филмът едва ли ще измести “Wolf Warrior 2” от първото място във вечната ранглиста на Поднебесната империя, но е достатъчно, за да му осигури второто място, тъй като общите приходи на филма вече възлизат на 560 милиона долара. С този си резултат “Скиташа земя” е най-гледаният филм на планетата за изминалата седмица.

В същото време “Алита: Боен ангел” спечели 27 милиона долара в Щатите и 56 в останалия свят, като е на първо място в американския бокс-офис, където направи премиера. В света филмът излезе преди седмица и до този момент е натрупал приходи от 130 милиона, което е малко на фона на бюджета от 170. Филмът ще разчита да пробие в Китай и Япония, за да се превърне в истински касов хит.

Сред другите интересни новини са, че “Как да си дресираш дракон 3” мина 170 милиона долара приходи още преди излизането си в Щатите, а “Лего Филмът 2” стигна 97 след второ място в класацията отвъд океана този уикенд.

Тагове:  

Оставете отговор