Секай Камики

sekai_7512

Секай Камики е главен герой в анимето Gundam Build Fighters Try. Макар и съвсем малък, Секай е много добър каратист и използва уменията си в бойните изкуства, за да стане национален шампион на Япония във виртуалните битки с Гънпла модели.
Секай е израснал в спартански условия, изучавайки каратето от школата Джиген Хао. Той е по-малък брат на сестра си Мирай Камики и се мести в нормално училище, за да живее при нея. Секай е откровен човек, описван понякога от Мирай като “праволинеен, груб и прост”. Той шокира учителите, когато търси клуб, в който да се упражнява с бойни изкуства. Единственото подобно нещо е клубът за Гънпла битки, поддържан от Фумина. Макар училището, в което тя и Камики да учат, да има своя световен шампион в лицето на Сей Йори, изкуството на виртуалните битки е западнало заради клуба по Гънпла моделизъм. Когато Секай се присъединява към Фумина обаче, клуба за битки се закрепва и към него се присъединява и срамежливия, но гениален коструктор Юма Косака. Тримата създават екип, който успешно минава регионалните квалификации и се класира за японския шампионат по Гънпла битки.
sekai-vs-junya
Първата битка на Секай и съотборниците му минава леко, но следващите битки ги изправят срещу изключително трудни противници, сред които семейство тризнаци, които сглобяват огромен триглав змей от на пръв поглед сладки чиби модели, екип, в който участва Джуния, който също е учил Джиген Хао, Минато Сакай, който сглобява с партньорите си огромен робот, подобен на Волтрон. В повечето случай Секай успява да спечели благодарение на уменията си в бойните изкуства, помощта на съотборниците си, чистото си сърце, което му позволява да докосне душата на противниците си, невероятната си издръжливост, която му помага да издържи въпреки психическата му връзка с модела, с който се състезава, някога принадлежал на световния шампион Сей Йори. Изключение от правилото е битката с Минато, където Юма играе главна роля.
В крайна сметка Секай стига финала на турнира и успява да победи майстора Уилфред Ниджима, докато съотборниците му също печелят своите битки, за да се поздравят с титлата на Япония. По-късно Камики Секай си изгражда свой собствен Гънпла модел, който кръщава на себе си, за потрес на други играчи. Той играе и ключова роля при овладяването на кризата, свързана с прегрял кристал в лабораторията на д-р Нилс Яджима.
Камики Секай е добродушно и сърдечно момче, което никога не се плаши от трудностите, а напротив, винаги търси по-големи предизвикателства заради самата любов от битките, а не заради отрицателно чувство в сърцето си. Това го прави любимец на приятелите му, въпреки имиджа, че е по-простоват. Любопитен детайл за него е, че учителят му прилича на Домон Кашу, легендарен боец от друго аниме за “Гъндам”.
sekai-kamiki-1_gbft-5

Тагове:  

Оставете отговор