Сей Йори

sei_iori

Сей Йори е главен герой в анимето “Gundam Build Fighters“. Той е седмокласник, който много обича поредицата “Мобилни костюми Гъндам”, син е на гениалния конструктор Такеши Йори и самият той е майстор в сглабяването на Гънпла модели.
Сей обаче има един проблем, а той е, че никога не успява да премине първия кръг от квалификациите за участвие в шампионата за битки във виртуална реалност с въпросните модели. Колкото и хубави костюми да строи, изглежда, че той няма уменията да ги управлява. Затова Сей решава да се довери за това на Рейджи, непознато момче, с което се сприятеляват. Рейджи разказва абсурдната история, че е принц от друг свят и никога не е чувал за “Гъндам”, но бързо показва невероятни умения в битките. Двамата със Сей се записват за квалификациите за световния шампионат и успяват да се класират, но големите им битки тепърва предстоят.
sei
В световния шампионат участват майстори като Рикардо Фелини от Италия, Нилс Нилсен от САЩ и Тацуя Юки, съученик на Сей от 12-ти клас, който се състезава от заводския отбор на компанията, създаваща самата виртуална реалност за битките под името Мейджин. Въпреки това, с помощта на Рейджи, Сей напредва в турнира и накрая двамата печелят титлата след драматичен сблъсък с Юки. За това заслуга имат не само моделите на Сей и уменията на Рейджи, но и самият Сей, който става по-добър и като пилот. Накрая принцът, защото Рейджи наистина е такъв, разкрива истината на своя приятел – че той е добър пилот, но твърде притеснен да рискува моделите си, за да не ги повреди, докато принцът винаги е готов да се бори за победа. В резултат на това разкритие, Йори става състезател, способен да се бори с такива асове като Тацуя Юки.
Години по-късно, негов модел печели титлата в ръцете на каратиста Камики Секай, а Сей Йори му помага косвено с резервни части. По това време той вече е считан за легендарен шампион в историята на битките с “Гънпла” модели.
sei_iori

Тагове:  

Един коментар за Сей Йори

  • Цитаделата  :

    […] от поредицата “Гъндам”, според мен на нивото на Сей Йори от “Gundam Build Fighters“, като в началото може да подлъже […]

Оставете отговор