Сайдсуайп

badass sideswipe

Сайдсуайп е герой от поредицата “Трансформърс” на “Хасбро”. Макар да има участия както в оригиналната анимация G1, така и в игралните филми на режисьора Майкъл Бей, неговата най-запомняща се поява е в поредицата “Роботи под прикритие” (Robots in Disguise) от 2015-та година, където бива озвучен от актьора Дарън Крис.

Сайдсуайп е пакостлив Аутобот, който нарушава реда на планетата Кибертрон и си привлича нежеланото внимание на Стронгарм, робот с женски характер, който обаче служи в полицията на родната си планета и не се радва на вандалските му изпълнения. Спорът помежду им ги отвежда при Бъмбълби и тримата бива изпратени на Земята, която трябва да спасят от кораб с десептиконски затворници, катастрофирал на повърхността – в екипа влизат още динобота Гримлок и миникона Фиксит.

Сайдсуайп бързо се утвърждава като лошото момче на групата, който винаги го раздава самодостатъчен единак, трудно изпълнява заповедите на Бъмбълби, суетен относно външния си вид на робот и спортен автомобил и лесно влиза в конфликти, особено с твърдоглавата Стронгарм. В действителност обаче Сайдсуайп е щастлив, че си е намерил семейство, а най-големият му страх е да не остане отново сам или да не бъде отхвърлен от отбора си, както личи особено при гостуването на Блър, аутобот от екипа на роботите спасители (Rescue Bots).

Въпреки страховете и недостатъците си, Сайдсуайп е много смел робот, който не би изоставил приятелите си и е готов да се изправи срещу страховити противници като десептикона Стийлджоу. Когато влиза в битка, той разчита на ловкостта и акробатиката си, както и на хитрост.

sideswipe many faces

Тагове:  

Оставете отговор