Рейджи

reiji1080pblurayprofilepicture

Рейджи е главен герой в анимето “Gundam Build Fighters“, принц от друг свят, който помага на Сей Йори и печели с него световната титла за битки с Гънпла модели.
Рейджи се появява в нашия свят без предупреждение и очевидно без да е запознат с обичаите, тъй като веднага си взима храна от магазин, като не съобразява, че трябва да плати за нея. Сей, седмокласник, който е голям фен на анимето “Гъндам” и си конструира моделчета на роботите, решава да му услужи с пари и Рейджи дава дума да му помогне. Той се представя с истинската си самоличност, на принц от друг свят, което шокира новия му приятел като крайно невероятно. Още по-озадачаващо е незнанието на Рейджи за това какво представляват виртуалните битки с Гънпла модели, тъй като в света на “Build Fighters” те са изключително популярни. Рейджи обаче скоро пробва да се бори с модела на Сей, тъй като самият Сей не умее да се бие добре. Принцът бързо демонстрира смайващи качества и макар в началото играта да не му се вижда особено интересна, сблъсък с майстора Тацуя Юки го провокира да участва със Сей в квалификациите за световния шампионат, които двамата печелят.
reiji-cute
Това обаче е само началото на успехите им, тъй като двамата се оказват един от топ-екипите на турнира и разгромяват по пътя си такива съперници като Мао Ясака и американския шампион Нилс Нилсен. Рейджи обаче няма представа, че организаторът на турнира също е от неговия свят, дошъл на Земята като крадец. Той вижда Рейджи като опасност за оставането му на планетата като богаташ и всячески се опитва да го елиминира от играта, без особен успех.
Най-голямото предизвикателство пред Сей и Рейджи е бойна система, разработена от отбора на “Немезида”, която подсилва играча неимоверно, но с цената на риск от трайни увреждания. Тази система първоначално се използва върху Айла, шампионка на Финландия. По време на турнира, двамата с Рейджи се влюбват един в друг и Айла разкрива истинската причина, поради която се бие – тъй като е от бездомно семейство и ако се провали, ще се върне на улицата. Рейджи, макар самият той да е приютен в дома на Сей, без да се притеснява и предлага дом при себе си и тя се съгласява. По време на полуфиналната битка, принцът успява да я освободи от ужасната система, а по-късно печели и честна битка с нея.
От организаторите тогава поставят същата система на още по-силен боец, Тацуя Юки. Двамата със Сей обаче успяват да спасят и победят дори него, а по-късно предотвратяват катастрофален взрив от претоварване в системата, предизвикано от кристалите, създаващи виртуалната реалност.
Изпълнил мисията си, принц Рейджи се връща в своя свят, а Айла идва с него като негова любима. По-късно двамата имат дъщеричка.
reiji-love

Тагове:  

Оставете отговор