Ранд срещу Ричард в нов класически Дуел на Цитаделата

Rand vs Richard

Преди две седмици ви обещах, че започвам нова серия Дуели от Цитаделата, посветени на класическото фентъзи – и няма да се изметна от думата си. Този уикенд един срещу друг застават Ранд ал-Тор от “Колелото на времето” и Ричард Рал от “Мечът на истината”.

“Колелото на времето” е епична фентъзи поредица, започната от Робърт Джордан и довършена от Брандън Сандерсън, а Ранд е най-силният герой в нея – и един от най-силните в жанра изобщо. Той е от малцината мъже, които умеят да преливат Единствената сила и е предречен да се изправи в апокалиптична битка срещу Великия властелин на Мрака, загадъчното създание, известно като Шай’тан.

“Мечът на истината” е поредица на писателя Тери Гудкайнд, адаптирана за телевизионен сериал. Главен герой в нея е Ричард, който също владее изключително могъща магия, пътува през далечни земи, освобождава своя народ и се изправя срещу безмилостен тиранин от далечни земи. Побеждавал е изключително опасни чудовища в битките си, изчадия, призовани от Пазителя на отвъдния свят и неговите слуги.

Ранд и Ричард бяха любими герои във фентъзито от края на 90-те години и началото на новия век. Този Дуел е нашият начин да ги почетем!

Битката продължава до утре в 12.00ч, а гласуването тече във “Фейсбук“.