Разпятието

Crucifixion

“Разпятието” е филм на ужасите, излязъл по-рано тази година. Той е направен от създателите на хитове като “Заклинанието” и “Анабел”, като подобно на тях е вдъхновен от предполагаемо действителни събития. За съжаление обаче нивото му е много под това на тези филми и не е случайно, че се появи директно в Интернет, без да излиза на голям екран.

“Разпятието” разказва историята на млада журналистка, която попада на история за румънски свещеник, убил монахиня в манастир с опитите си да прогони демон от нея. Журналистката има лични причини да ненавижда религията и вижда в този случай възможност да критикува остро християнството в нова статия. Все пак тя държи да свърши качествено работата си и отива да разследва какво се е случило на терен, като заминава за Румъния. Това, за жалост, се оказва грешка, тъй като екзорсизмът е бил истински, но не и успешен, което означава, че демонът Агарес още витае в местността около фаталния случай…

Преди да гледам “Разпятието” бях грабнат от трейлъра му и ми се струваше, че има мегдан да се направи качествена продукция за екзорсизъм от православна гледна точка. За жалост обаче филмът е болезнено тъп и единствените му достойнства са атмосферните декори от Румъния. Сценарият е построен много зле и разказва цялата си история с ретроспекции, а призрачните изживявания на главната героиня идват много късно, развиват се бавно и по всички клишета на жанра, като развръзката за сметка на това идва твърде бързо и разочарова и без това отрано изгубилия интерес към сюжета зрител. Като цяло си изгубих времето да гледам “Разпятието”. Това е досаден и отегчителен филм, който не си заслужава да му отделите час и половина.

 

Тагове:  

Оставете отговор