Първа изложба на книгите-игри с Ивайло Иванчев

parva izlojba
Съобщение от Книжен Център “Славейков”

Новото събитие в Книжен Център “Славейков” тази седмица е откриването на Художествената ни Галерия с първата изложба на един от най-познатите и обичани художници: Ивайло Иванчев. Това, както виждате, всъщност са си цели три важни събития. 🙂
1. Към всички други хубави придобивки в Дома на Книгите-Игри (Първата книжарница за Книги-Игри в света; безплатната Библиотека; Школата за изкуства и много още) сега добавяме и Художествена галерия – първата, която ще специализира в илюстрации, комикси, фантастика, консепт-арт и т. н. Високите 6 метра бели стени и двата етажа на Книжен Център Славейков всеки месец ще приютяват нова изложба – на най-известните имена в тези любими, но незаслужено пренебрегвани жанрове на изкуството.
2. Започваме с отдавна планираната първа изложба на Ивайло Иванчев – в един от много редките моменти, когато той ще има възможност лично да присъства на откриването (след което веднага лети за Австралия). Изложбата представя 50 от най-известните му илюстрации към култови заглавия на книги-игри, както и много страници от новите му неиздавани комикси, които за първи път ще бъдат показани пред публика. Всичко това на луксозно отпечатани големи принтове (50/70см).
3. Може би знаете, че току-що с огромен успех премина предпремиерната първа среща на читателите с Ивайло. За всички, които искаха, но не можаха да дойдат в неделя, официалното откриване на изложбата в четвъртък вечер дава още по-добра (и последна за дълго време) възможност да се срещнат и разговарят с художника и да получат посвещение и автограф на някоя от многото му книги и уникални плакати с подбрани илюстрации.
Очакваме ви този четвъртък след 18:00 – чак до 21 часа. Ще сме на разположение до последно, защото видяхме колко много хора се събрахме в неделя и как пристигаха нови и нови до последния момент. Предвид, че това беше просто неофициална среща, сигурни сме, че на откриването на Художествената галерия “Славейков” и на първата ѝ изложба ще дойдат още повече хора и всички ще си изкараме още по-добре. Разбира се, изложбата ще остане открита за посещение цял месец – в работното време на Книжния Център (сряда-неделя включително, от 15 до 19 часа). Но със сигурност най-забавно и интересно ще е на откриването ѝ. 🙂
Запишете се за събитието във “Фейсбук“!

Тагове:  

Оставете отговор