Принц Каспиан

Принц Каспиан

 

Author: Jack1600
Date: 21.01.2009

Photobucket
Тази година почитателите на жанра фентъзи имаха цели две възможности да
се насладят на магията на приказната Нарния – чрез прелестната адаптация по романа на К. С. Луис „Принц Каспиан”, и чрез страхотната игра направена по нея.
„Хрониките на Нарния: Принц Каспиан” е приключенска игра с елементи на куест, в която поемате контрол над главните герои от филма и в която, подобно на филма, трябва да освободите страната от злите телмарини и тираничния лорд Мираз. По пътя си ще срещате доста трудности, но с помощта на старите нарнийци и четирите деца Певънзи (съответно озвучени от актьорите, изиграли ги във филма) безпроблемно ще успеете да минете през всички мисии и да върнете трона на смелия принц Каспиан. Но нека разкажа малко и за самите приключения.
В самото начало се включвате в нещо като предистория, в която трябва да защитите стените на Каир Паравел от безмилостните нападения на телмарините и да спасите рога на кралица Сюзан. Следват няколко мисии с децата Певънзи от руините на замъка, а в последствие с помощта на Каспиан трябва да превземете замъка на Мираз. Героите са сравнително лесни за управление, като всеки има различни предимства и недостатъци, с които трябва да се съобразявате и които не бива да пренебрегвате. Дуела с Мираз е повече от вълнуващ, а победния край е направо невероятен.
Героите са изключително добре пресъздадени, като на моменти дори създават впечатлението, че наистина гледате снимка. Общо са повече от 20 на брой, като главни са Питър, Сюзан, Едмънд, Луси, Каспиан и двамата нарнийци Тръмпкин и Рипичийп (като по-второстепенни ще спомена доктор Корнилиъс, кентавърът Гленсторм и минотавърът Астериус).
Докато напредвате в играта ще получавате доста бонуси от рода на концептуално изкуство, клипчета свързани с направата на играта, а и не на последно място четири бонус нива, които ще ви оставя сами да откриете и разгадаете. Ще спомена само, че ковчежетата са доста полезни в това отношение и в случай, че не успеете да ги съберете до края на съответната мисия или до края на самата игра, винаги можете да се върнете и да го направите.
Като изисквания (256 MB RAM, 64 MB видеокарта, 1.5 GHz процесор) играта тръгва на всеки по-приличен компютър, въпреки по-големия си размер върху свободното дисково пространство (изискват се 8.6 GB).
Играта е блестящо създадена, със страхотна графика, а геймплея няма почти никакви недостатъци. Играйте и почувствайте вълшебството на Нарния!

Photobucket

Photobucket

Оставете отговор