Предпремиерни ревюта на новите “Мечове”

SoT Time

Макар новият клубен сборник “Мечове във Времето” да излиза официално тази неделя, в Интернет вече се появиха предпремиерни ревюта на книгата. Може би най-изчерпателното от тях е това на писателя Даниел Иванов, който участва в книгата. Той пише подробно за впечатленията си от новата антология ТУК, като не пести хубави думи за моя разказ, последен в хрониката за Тримата пазители:

Историите на Сашо са изключително завладяващи. С тази тук той слага край на приключенията на тримата пазители. С първият му разказ за тях той ме спечели като читател и с голям трепет и удоволствие чета произведенията му. В този разказ действието се развива в замъка на последния залез, както подсказва и заглавието. Изключително динамичен разказ препълнен с много екшън и бойни сцени. Звездин, Алкивиад и Мракомет са се сблъсквали с толкова много трудности и са побеждавали какви ли не врагове, даже богове, като са спасявали света не един път, но тук те се сблъскват с Нещо неописуемо и твърде невероятно дори за техния произход. Ще се справят ли тримата пазители с налегналата ги опасност? Ще разкрият ли тайните на света и неговото сътворение?

Освен Даниел, за книгата вече писаха още Димитър Цолов и Сибин Майналовски, а техните ревюта могат да се прочетат в Goodreads. Няколко думи във връзка с оценките, които са добри и поставените въпроси от колегите – благодаря много за интереса към колекцията, пожеланията за още томове и самостоятелна книга за Тримата пазители, но на този етап мисля, че серията “Мечове” стигна логически завършек, а историята на супергероите ми е разказана достатъчно изчерпателно в нея 🙂 Това не означава, че повече няма да пиша – за момента съм съсредоточен изцяло върху излизането на “Черната корона”, която е продължение на “Сказания за Ледената планина” и трябва да се появи наесен, а за по-нататък обмислям няколко варианта, в които ми се струва, че има хляб. Сами разбирате, че поради малките тиражи на българските книги, всичко това минава помежду преводите на “Пърси Джаксън” и “Междузвездни войни”, които са основната ми работа, но смятам, че и така не предлагам малко. Благодаря на всички за подкрепата и ви обещавам, че засега нямам намерение да спирам писането, просто ще търся известно освежаване на това, което се очаква от мен и клуба 🙂

Оставете отговор