Оптимус Прайм

 

Оптимус Прайм

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 26.06.2015
optimus-veli4av
Оптимус Прайм е главният герой в поредицата “Трансформърс” и предводител на Аутоботите – раса благородни роботи, които се борят за свободата – собствената си и тази на всички разумни същества в галактиката. Докато са на планетата Земя, Оптимус Прайм и Аутоботите са дегизирани като превозни средства, най-често автомобили, а формата, която заема Оптимус е на голям камион.
Оптимус Прайм е създаден от Алфа Трайън в периода след края на Златната епоха на Кибертрон, когато цивилизацията на трансформърите стига момент на стагнация и се разделя на касти. Първоначално той се наричал Орион Пакс и изпълнявал ролята на библиотекар в ДатаНет – информационната мрежа на планетата Кибертрон. Пакс започнал да поставя под въпрос строгата кастова система, наложена от Сентинел Прайм и така се свързва с Мегатрон, гладиатор от град Каон, който планира революция. Пакс смята, че промените трябва да стават по мирен план, но въпреки всичко Кибертрон е разтърсен от атентати, дело на коварния Старскрийм, който също е съюзник на Мегатрон. След изчезването на Сентинел Прайм на планетата има избори за нов предводител на трансформърите и за такъв, след препоръка на Алфа Трайън, бива избран Орион Пакс, който получава името Оптимус Прайм.
optimus swordmaster
Мегатрон и последователите му, наричащи се Десептикони, не приемат избора и обявяват война, като срещу тях Оптимус се изправя редом с Аутоботите – от автономен робот, кибернетични организми, за които най-важна е свободата. Сблъсъкът променя лицето на Кибертрон след серия опустошителни битки, в които Оптимус за пръв път е принуден да убива и да се сблъска със загубата на близък. Когато ресурсите на планетата са изчерпани, сблъсъкът се премества на планетата Земя, където Оптимус и най-верните му Аутоботи бранят човечеството от Десептиконите на Мегатрон, които искат да ги поробят и да използват ресурсите им.

optimus beast hunter

По време на битките си за свобода Оптимус се е изправял неведнъж срещу страховити противници, като освен Мегатрон сред тях личат имената на Мегатронус Падналия, завърналия се от миналото Сентинел Прайм, страховития ловец на глави Локдаун, могъщия крал дракон Предакинг, диноботът тиранозавър Гримлок и дори тъмния бог Юникрон, поглъщащ есенцията на всичко живо. Невероятен боец, на чиито войнски умения съперничат единствено мъдростта и състраданието му, които го отличават от Мегатрон, Оптимус Прайм е любим герой на цели поколения деца, които го свързват най-вече с гласа на актьора Питър Кълън, озвучавал го в оригиналната анимация, игралните филми на Майкъл Бей и най-новите поредици Transformers Prime и Transformers: Robots in Disguise. През годините Оптимус е падал, ставал и дори загивал, но неизменно се е завръщал – не само заради силите, дарени му от създателите на поредицата, но и заради невероятната любов на феновете, сред които съм и аз.

optimus 4 pics

 

Един коментар за Оптимус Прайм

  • Цитаделата  :

    […] Стар Сейбър е протагонист в анимето Transformers Victory и върховен предводител на Аутоботите, позицията, която милиони години се заема от великия Оптимус Прайм. […]

Оставете отговор