Нови юбилейни издания на книги-игри

sonora

Съобщение от Книжен Център “Славейков”:

Тази година Книгите-Игри имат четвъртвековен юбилей! 🙂 През 1992-ра няколко от най-талантливите родни писатели фантасти положиха основите на един нов жанр, който бързо се превърна в издателски феномен и научи стотици хиляди деца у нас да заобичат книгите. Цяло едно поколение, родено през 80-те и израсло през 90-те, и сега си спомня любимите корици и истории на Книгите-Игри. По този чудесен повод е редно да върнем някои от тези доказали се с времето заглавия по рафтовете! 🙂 Ще започнем със “Сонора” на Ейдриън Уейн и Робърт Блонд, която си остава една от най-търсените – и може би най-обичаната книга-игра от много от читателите. Целта е новото ѝ, юбилейно издание да е максимално близко до оригиналото – и същевременно по-добро, където това е възможно. Така че очаквайте:
1. Същия текст, корица и илюстрации като на оригинала
2. Пълна редакция, корекция и проверка, за да се избегнат дразнещите грешки в старите издания
3. Възможно най-качествен нов предпечат (дизайн) и печат (хартия)
4. Някои специални допълнения, само за това конкретно ограничено издание – интервюта със създателите, easter eggs, допълнително текстово или визуално съдържание и т н.
5. Специални издания: варианти с твърди корици или дори, за първи път – на английски език! 🙂
По този начин ще можете лесно да се сдобиете отново с позната книга или да подмените овехтялото ѝ копие; да си я припомните, ако сте я забравили, или да я прочетете за първи път, ако сте я изпуснали навремето – и да видите защо е толкова известна и обичана. Ограниченият тираж на луксозното юбилейно издание със сигурност ще го превърне в ценна рядкост, която един любител на жанра е добре да притежава. А най-важното е, че така една от най-добрите #КнигиИгри ще може да стигне и до днешните деца и младежи – до нашето ново четящо и играещо поколение – и да извърши своята магия още веднъж. 🙂

Как точно ще стане това? Ще имаме нужда от вашата съпричастност – най-малкото за разгласа на инициативата. Ще използваме това ФБ събитие за платформа, където всеки желаещ да получи книгата ще може да го заяви предварително. Ако натиснете бутона Interested (Имам интерес), това означава, че поръчвате предварително книгата и се ангажирате да си я закупите при издаването ѝ. Ако натиснете бутона Going (Ще присъствам), това означава, че желаете да предплатите, по удобен за вас начин, сумата за поръчаните бройки. Както при всяка кампания тип Kickstarter и тук имаме краен срок и поставена цел. Срокът, както се вижда по датите на събитието, е от 3-и до 17-и април, а целта е дотогава най-късно да сме се събрали поне 100 човека “Going” и/или поне 200 човека “Interested”. Тук идва и голямата разлика с “Кикстартърите”: дори случайно да не достигнем тази цел, хората, които са предплатили – дори да са само десет-двайсет – ще си получат предплатените бройки! 🙂 Тоест, поемаме отговорност, че изданието ще види бял свят дори и при супер ограничен тираж. Това обаче означава, че ако си останете само “Interested”, е напълно възможно да не стигнат бройки за вас. Така че, за да сте сигурни отсега, че ще притежавате книгата, можете да натиснете “Going” – а също и да споделите голямата новина в това събитие с вашите познати, за да помогнете на инициативата.

Ето и подробностите за новото Юбилейно издание на “Сонора”, които да имате предвид при поръчката:
Изданието с меки корици ще струва само 12лв.
Луксозното издание с твърди корици струва 20лв, а изданието на английски език – 15лв. Можете да поръчате колкото бройки желаете от всяко от тях, като при предплатени:
2 книги (общо) – получавате лично написано авторово посвещение в тях, по желание,
3 книги – ще бъдете включени и поименно в отпечатания в книгата списък с благодарности,
4 книги – получавате и специален голям постер от Първата изложба на Книгите-Игри (с илюстрации от тази и подобни книги),
а при 5 или повече книги – ако желаете, ще получите и автентична страница от ръкописните оригинали на класиките на Блонд и Уейн от 90-те.
Предплащането ще може да се осъществи в срока на събитието (3-17 април), като дотогава ще сме публикували банкова сметка за целта. Ако сте в София, има я и чудесната възможност просто да минете през Дома на Книгите-Игри (Книжен Център Славейков) и да свършите тази работа по лесен и приятен начин. (Точно в момента сме в кратка почивка, но тогава отново ще е отворено.) Книгата ще излезе около края на месец април и поръчаните бройки ще могат да бъдат изпратени с Еконт или получени на място.

Това е всичко засега, очакваме вашите гласове в това събитие:
Interested (Имам интерес) – ако желаете да закупите бройки от юбилейните издания на “Сонора”, в случай че се стигне до отпечатването им в достатъчен тираж, или
Going (Ще присъствам) – ако желаете да предплатите поръчаните бройки (през април месец) по удобен за вас начин – за да сте сигурни отсега, че ще притежавате юбилейното ѝ издание.
При всяко положение е добре да ни пишете точно колко бройки от кои издания поръчвате (меки корици, твърди корици или книгата на английски език) – като съобщение до Книжен Център Славейков или най-добре – лично до Ейдриън Уейн, един от двамата автори на книгата. Пишете ни и за всичко друго, което ви хрумва или интересува – ще получите отговор, а и редовно ще пускаме нова информация в това събитие, като например: представяне на “Сонора” за хората, които още не са имали удоволствието да я прочетат. 🙂 Разбира се, ако вече сте я чели, ще се радваме да чуем и вашето мнение за книгата – като пост в това събитие. Благодарим за всичко – и нека заедно осъществим Възраждането на Книгите-Игри у нас, четвърт век след Златната им епоха!

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА СЪБИТИЕТО ТУК!

Оставете отговор