Новият “Годзила” оглави бокс-офиса, без да блести

godzilla-king-of-the-monsters

“Годзила, Кралят на чудовищата”, най-новият от американските филми за огромното чудовище, очаквано оглави бокс-офиса за изминалия уикенд, но остана малко под очакванията на “Уорнър” за филма. В Съединените Щати екшънът с гигантски чудовища печели с 49 милиона долара, което е доста под както предишната част, стартирала с 93, така и под последния “Конг”, който взе 61 милиона. Това поставя под въпрос предстоящия римейк между двата филма, който се готвеше за догодина и вината затова донякъде е на продуцентите. Ненаучили уроците от “Батман срещу Супермен”, компанията вече декларира, че следващият филм ще има ясен победител и се очаква това да е Кинг Конг. Това силно демотивира феновете на Годзила да подкрепят новата поредица. Все пак филмът успя да се справи по-добре в Китай, където спечели 70 милиона долара, а от Япония добави 8,4 милиона. Цялостно за света “Годзила, Кралят на чудовищата” печели 179 милиона от първия си уикенд.

“Аладин” на “Дисни” запазва добро темпо и печели 42,3 милиона в Щатите и още 78,3 от останалия свят. Само за две седмици римейкът на класическата анимация на “Дисни” доближава приходи от 446 милиона долара.

“Отмъстителите: Краят” вече е с 2 млрд и 711 милиона долара и изглежда много близо до “Аватар”, който е с 2 млрд и 788 милиона, а тяхната битка е за първо място във вечната ранглиста. Проблем за “Марвел” може да бъде търговската война между Китай и САЩ – след като американският президент Доналд Тръмп постави в черен списък технологичната компания “Хуавей”, ръководството на азиатската страна, оглавявана от не по-малко властния Си Дзинпин, взе реципрочни мерки и една от тях беше отказ от оставане на “Отмъстителите: Краят” за повече от месец по кината в Поднебесната империя, независимо от рекордните му приходи от 611 милиона долара там. Дали това ще окаже решаваща роля за изхода на спора между епосът на Камерън и този на братя Русо, предстои да разберем.

Тагове:  

Оставете отговор