Нова нинджа поредица тръгва на книжния пазар у нас

Dnivnikat na edin ninja_BGDnivnikat na edin ninja-2_BG

Нова приключенска поредица за нинджи тръгва на книжния пазар, благодарение на издателство “Хермес”! Нейн автор е Маркъс Емерсън, който издава книгите си самостоятелно и успява да продаде 200 000 екземпляра, преди да привлече вниманието на голяма литературна агенция.
Ето сюжетът на първите две книги от поредицата “Дневникът на един нинджа”, които днес се появиха на книжния пазар и у нас:

Кланът на нинджите, кн. 1
Аз съм Чейс, на единайсет години, обожавам комиксите и филмите на ужасите. Не съм особено популярен, защото съм кльощав и не си падам по спорта. Родителите ми взеха суперегоистичното решение да се преместим в по-голяма къща в другия край на града. Което означава, че ще уча в ново училище, пълно с непознати деца (добре де, познавам Зоуи, но тя не се брои, понеже ми е братовчедка. И е много по-готина от мен).
Всичко се променя, когато ставам част от таен нинджа клан. Няма да ви лъжа – животът на нинджата е страхотен, но… по-добре вижте сами!

Пиратско нашествие, кн. 2
Аз съм Чейс и все още съм на единайсет години. В училище „Бюканън“ не е чак толкова зле благодарение на Зоуи. Тя е най-страхотната братовчедка на света, но не й го казвайте, за да не се възгордее! Сприятелих се с ловеца на върколаци Брайдън, но в никакъв случай не сме най-добри приятели завинаги.
Все още съм нинджа, нещо повече – вече съм предводител на нинджа клана! До мен достигна строго секретна информация, че срещу училище се готви пиратско нашествие. Сега само аз и верните ми нинджи можем да спасим „Бюканън“ и нищо неподозиращите учители и ученици!

Тагове:  

Оставете отговор