Нова анкета

Нова анкета

Author: Darth Sparhawk
Date: 22.10.2006

През тази седмица решихме да ви зададем винаги актуалния въпрос за най-великото фентъзи. Поради това, че нашата анкета не може да изглежда като протокол подбрахме 9 заглавия, които според нас са най-нашумели или пък са винаги актуални, оставяйки обаче опция за различно мнение с десетия отговор.

Хари Потър
Най-продаваната поредица на всички времена, с над 300 милиона копия в целия свят. Историята на малкия магьосник плени милиони и дори се пренесе на голям екран със засега 4 филма.

Междузвездни Войни
Епоса на 20 век, шест драматични части в далечната галактика, които станаха част от световната култура. И това е само началото – към тях има десетки книги, комикси, игри…

Властелинът на Пръстените
От трилогиата на Дж. Р. Р. Толкин започна всичко – от хобитовите дупки на Фродо и Билбо, стигнали милионен тираж и оскарови екранизации и популярни до ден днешен.

Хрониките на Нарния
Седемте вълшебни книги на .С. Луис, прочетени от милиони деца и възрасти си остават любима сага и до сега, а екранизацията на Андрю Адамсън в никой случай не навреди.

Ерагон
Момче…дракон…една зла империя – има ли смисъл да продължавам повече? Още по-впечатляващото около този бестселър е, че автора Паолини го е измислил в тийнеейджърска възраст.

Белгариад
Първата и може би най-добра сага на майстора разказвач Дейвид Едингс. Успява да съчетае неповторим уют и чаровни герои с епична война, продължаваща 7 000 години. Респект smile.gif

Шанара
Вече 30 години по света и 15 у нас сагата на Тери Брукс, разказваща старата като света легенда за оцеляването на елфите си остава еталон за качество.

Сага за Войната на Разлома
От трогателната история на Пъг и Томас в “Чиракът на Магьоника”, през шеметните приключения в “Сребротрън” и разтърсващия финал в “Мрак над Сетанон” – епика във всяко отношение.

Трилогия за Мрачния Елф
Мрачния елф-ренегат Дризт до Урден е пленил милиони читатели на жанра фентъзи с лавандуловите си очи и свистящите си ятагани. Това е историята за излизането му от Подземния Мрак.

друго
Смятате, че истинската драконова история е “DragonLance”? Предпочитате да се заслушате в “Историята на Пазителя Мартин” или да завъртите “олелото на Времето”? В такъв случай тази опция е за вас.

Оставете отговор