Мизъри

MISERY - French Poster

И така, продължаваме нашата поредица от Кинг-ревюта със следващата статия, озаглавена „Мизъри“. Тези, които са чели книгата знаят, че това е тежка история. Не е лесно да пресъздадеш нещо такова на филм, но се е получило. И още как. Този филм за пореден път подчертава дълбокото майсторство на краля на хоръра и…предупреждава писателите, че феновете не винаги са това, което очакват.

a8c052ab668390ac953bbbf5ec737186

Дълбоко в заснежените гори на щата Колорадо, в близост до градчето Силвър Крийк, световноизвестният писател Пол Шелдън пише поредния си роман. След като го завършва успешно, творецът яхва своя верен Форд Мустанг и тръгва за Ню Йорк за да представи ръкописа на агентката си. Но по заснежените улици колата му се плъзва и се забива директно в огромно дърво. Шелдън изпада в безсъзнание. След като прекарва близо два дни в неизвестност той най-накрая се събужда. Първите думи, които чува са „В безопасност сте, аз съм вашият най-голем фен“! След малко той се оказва под взора на симпатична пълна женица, която се представя за медицинската сестра Ани Уилкис. И наистина, всичко изглежда прекрасно. В следващите няколко дни Ани се грижи за Пол, храни го, до момента, в който той не прави една фатална грешка…позволява й да прочете ръкописа на книгата му. Тогава започва кошмарът. Грижите на Ани се превръщат в непоносимо издевателство, което ще приключи фатално.

Misery-696x391

Актьорският състав на филма кърти отвсякъде. Най-доброто изпълнение отива директно при Кейти Бейтс. Легендарната хорър звезда прави първата си значима роля с този филм и занапред ще остане в паметта на поколенията фенове на жанра. Кейти не просто играе, тя се вживява в тази роля. Но ветеранът Джеймс Каан, звездата от „Кръстника“, не й отстъпва нито за момент. Особено ефектните са последните сцени, в които наистина ти идва да настръхнеш като се замислиш през какво мина този беден автор.

misery-pig

В заключение, това ревю може да ви се е сторило далеч по-кратко от другите, но за да научите повече просто трябва да го видите! Приятно гледане!

Оставете отговор