Мегатрон

 

Мегатрон

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 26.06.2015
lord megatron tf5
Мегатрон е основният антагонист в анимационната поредица, предводител на Десептиконите от планетата Кибертрон – раса от злонамерени воини роботи, които искат да подчинят цялата галактика на волята си.
По произход Мегатрон е гладиатор от град Каон, създаден след края на Златната епоха на Кибертрон, когато цивилизацията на трансформърите стига момент на стагнация и се разделя на касти. Първоначално Мегатрон е безименен, но по-късно приема името Мегатронус, с което някога се е наричал Падналия, древен Прайм, предал своя народ, за да служи на тъмния бог Юникрон. Успехите му в гладиаторската арена карат трансформърите, наблюдаващи този тип забавления, да скандират името му и в глъчката то бива съкратено на “Мегатрон”.
purple megatron
Мегатрон създава фракцията на Десептиконите за революционна съпротива срещу властта на Сентинел Прайм, като успява да си спечели могъщи съюзници, като майсторът шпионин Саундуейв, лишения от етика и морал учен Шокуейв, амбициозния Старскрийм и библиотекаря Орион Пакс. Именно Орион Пакс обаче проваля плановете на Мегатрон за господство, след като бива избран за следващ Прайм под името Оптимус. Различията между двамата – Пакс търси прогрес чрез диалог, а Мегатрон с насилие – прерастват в открита война, в която Десептиконите се изправят срещу воините на Оптимус Прайм, назовали се “Аутоботи”, което ще рече “автономни /свободни/ роботи”. Войната, в която Шокуейв отприщва оръжия като страховития Девастатор, опустошава ресурсите на Кибертрон и както Аутоботите, така и Десептиконите започват да търсят нови източници на енергия. Така воюващите роботи попадат на Земята, където различната им природа отново се проявява – Мегатрон иска да завладее планетата и да унищожи човечеството, а Оптимус Прайм е готов да му попречи на всяка цена в тази му амбиция.

megatron tf armada
Мегатрон е страховит, опитен и коварен воин, който може да бъде победен много трудно и никога завинаги. Както в анимационните сериали, така и в игралните филми, той показва уменията си да се завръща от мъртвите, като понякога това става под името Галватрон, когато става още по-злостен и свиреп робот. Гордостта е основна слабост на Мегатрон, но все пак изглежда, че дори предводителят на Десептиконите има някакви понятия за чест, тъй като понякога се опълчва срещу абсолютната сила на злото, тъмния бог Юникрон.

megatron approves

Оставете отговор