Лего Филмът: Нинджаго

lego-ninjago movie

След “Лего Филмът” и “Лего Филмът: Батман”, майсторите от датската компания за играчки, съюзили се с “Уорнър”, представиха на зрителите “Нинджаго”, най-новото приключение за оживелите играчки, като този път в него участва и легендата Джеки Чан.

Нинджаго е цветущ Лего-град, където живее Лойд, най-непопулярното момче в училище. Причината за това е, че той е син на черния лорд Гармадон, който атакува града всеки ден и всички знаят това. Далеч по-малко са посветените в тайната, че Лойд е мистичният Зелен нинджа, капитан на отбор от майстори по бойните изкуства, които пилотират и мощни роботи. Лойд ден след ден спасява Нинджаго от властта на баща си, но всъщност му е мъчно, че е израснал без него. В гнева си, той прави грешката да използва най-върховното оръжие (ще паднете, като видите какво е), а с това отритва и приятелите си от себе си. Единствената надежда на момчето е да предприеме опасно пътешествие, което обаче ще го сближи с близките му…

lego-ninjago bots

Както всички филми на “Лего”, “Нинджаго” също е пъстър, майсторски направен, изключително забавен и трогателен. Историята на Лойд и приятелите му наистина не е революционна и повтаря донякъде както предишните екранизации по “Лего”, така и популярни истории като Power Rangers и Star Wars, но въпреки това може както да те накара да се засмееш с глас, така и да те хване с емоцията си. Има нужда от такива филми, които се отнасят с обич към зрителите си и ги изпълват с надежда, независимо дали са още малки или вече пораснали. Разбира се, ако се хване, човек може да направи и някои забележки към сценаристите – спътниците на Лойд например са представени много бързо и не са особено запомнящи се, но няма смисъл. “Лего Филмът: Нинджаго” е разказ за обичта, семейството и прошката, а топлотата, която носи надхвърля всякакви драматургични недостатъци, които ние, големите можем да забележим. Препоръчвам.

 

Тагове:  

Оставете отговор