Леголас съкруши Ахил за втори път

legolas movie still

Леголас от “Хобит” и “Властелинът на пръстените” стигна финала на Шампионската Лига на Цитаделата, след като не срещна сериозна съпротива и на полуфинала. Година и половина след като натри носа на Ахил с два пъти повече гласове /31-15/, елфът дори успя да увеличи аванса си срещу гръцкия герой и в този дуел направо го разнебити с 44-14 гласа. Това е третата поредна съкрушителна победа за Леголас, след като в края на миналата година той помете баща си Трандуил с 35-4, а в началото на Шампионската лига прегази и Джейс с 57-7. На този фон Ахил дори се е справил прилично, като не е ясно дали принцът на елфите няма да спечели толкова убедително и финала.

“Бях на косъм да гласувам за Ахил, защото имам чувството, че Леголас сякаш не дава шанс на никой друг в клуба напоследък”, писа нашият читател Петър Кандов във “Фейсбук”. “Но като се замислих си дадох сметка, че между двамата Леголас е истинския фентъзи персонаж, той също така се явява сякаш нещо като символ на епичното фентъзи (което е любимият ми жанр), на фентъзито като цяло..Което е същността на клуба!“

След първият полуфинал на Шампионската лига нещата определено изглеждат така, както ги казва Пепи. Но Турнирът продължава след седмица, когато един срещу друг се изправят Бъмбълби от “Трансформърс” и Нико ди Анджело от “Героите на Олимп”.

legolas-kollage

Оставете отговор