Корабът на мъртвите (Магнус Чейс и боговете на Асгард #3)

korab na martvite bg

Финалът на трилогията “Магнус Чейс и боговете на Асгард” от Рик Риърдън, бестселъровия автор на хитовете “Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и “Героите на Олимп” пристига тази събота с “Корабът на мъртвите”, книга, която имах възможността да преведа по-рано тази година.

Локи е успял да измами Магнус Чейс и приятелите му за да се измъкне на свобода, а сега се готви да отплава на борда на страховития Кораб на мъртвите, натоварен с великани и зомбита. Ако това се случи, последната битка за съдбата на боговете на Асгард, почитани в миналото от древните викинги, ще започне и светът ще свърши. За да го спре, Магнус Чейс трябва да предприеме опасно пътуване с приятелите си Хартстоун, Блиц, Самира и Алекс, а по пътя го дебнат коварни великани, огнедишащ дракон и вопли, идващи от най-близките му хора, заточени в отвъдното. Дори и да успее обаче синът на бога Фрей ще трябва да се изправи в дуел срещу Локи – без да има никакви специални качества, които да подсказват, че може да победи бога на лъжата…

Феновете, израснали с книгите на Рик Риърдън в общи линии знаят какво да очакват от автора – много хумор, абсурдни ситуации, битки и подвизи, които трябва да се извършат в съвсем кратък срок, за да се избегне апокалипсита. През последните години Рик много набляга и на темите за политическата коректност, които за добро или зло не са подминати и тук. Както обаче е и случаят с филмите за Тор на “Марвел”, Локи е истинската звезда на приключението и аз съвсем безотговорно, безчовечно и некоректно му симпатизирах, особено когато накрая пусна отровния си език в действие. За тези, които обичат добряците обаче има изненада – самият Пърси Джаксън участва за малко в книгата, а финалът подсказва опасен обрат в сестринската поредица “Изпитанията на Аполон”, третата книга от която се очаква да видим догодина!

Тагове:  

Оставете отговор