Комик-Кон, Пърси Джаксън и хорър по радиото този уикенд у нас!

percy and jason

Този уикенд ще бъде безспорно интересен за феновете на фантастичното във всички негови проявления!

Безспорно основният интерес ще бъде насочен върху фестивала “Анивенчър Комик Кон”, който ще се проведе този уикенд в Интер Експо Център. Освен традиционните събития като косплей конкурси и гънпла битки, тази година има и гости от сериала “Игра на тронове”.  Събитието е събота и неделя от 10 ч сутринта до 8 вечерта.

Неделя в Книжен Център Гринуич пък ще се проведе инициативата „Стара хартия за нова книга“, ден след началото й в град Хасково. Патрон на екокампанията тази година е Пърси Джаксън, а всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор.

За финал, неделя в 19.30ч по вечерта по програма “Христо Ботев” ще се излъчи уводната част от риалити роман в жанра на ужасите, посветен на големия писател и преводач Адриан Лазаровски. Романът ще тече от септември до ноември и ще е вдъхновен от различни разкази на легендарния автор, за жалост отишъл си от този свят през 2015-та година.

Дали ще изберете едно от събитията или ще ги комбинирате, ясно е, че има какво да се прави през уикенда – а още събития предстоят и през следващата седмица. Следете “Цитаделата” за подробности!

Оставете отговор