Колекция фентъзи новели

penrik

Издателска къща “Бард” зарадва читателите си за коледния сезон с фентъзи колекцията “Пенрик: Магьосникът от Шалион”, сборник с новели от майсторската на жанра Лоис Макмастър Бюджолд.

На път към годежа си младият лорд Пенрик попада на необичайна гледка – възрастна жена е паднала от коня си и лежи на земята в безпомощно състояние. Притекъл се на помощ, Пенрик открива, че дамата е свещена от храма, заклета на Копелето, един от петимата богове в неговия свят. С последния си дъх свещената прехвърля в Пен демона си и всички тайнствени сили, които вървят в комплект с него. От този миг животът на Пенрик се променя необратимо – младежът поема по пътя на магьосничеството с всички съпровождащи това рискове. Път, който ще го срещне с интересни хора (не на последно място със собствения му демон на хаоса с все дузината му предишни ездачки), неразрешими загадки, далечни страни, опасни мисии, политически интриги, а накрая – и с любовта.

С издаването на тази книга “Бард” отново показаха, че са синоним за класа и качество в жанровата литература у нас, като до края на годината очакваме ново издание на “Силмарилион” и тийн фентъзито “Академия за магьосници”!

Тагове:  

Оставете отговор