Кавил напуска DC заедно с Бен Афлек?

henry-cavill-man-of-steel-21

Хенри Кавил напуска вселената на “Уорнър” няколко дни след като подписа договор с “Вещерът”! Информацията първо гръмна в “Холивуд Рипортър”, а след това бе потвърдена от “Дедлайн”. Според тези две издания актьорът е отхвърлил оферта да участва с малка роля в “Шазам”, като е цитирал ангажиментите си към “Нетфликс”, а “Уорнър” са решили да се възползват от това, за да развият политкоректна версия на вселената си, в която водещи герои са Супергърл и чернокож Супермен. Не е ясно как това ще се върже с досегашните филми, но се говори, че Бен Афлек също излиза от ролята на Батман и на негово място ще дойде Кит Харингтън, актьорът на Джон Сняг от “Игра на тронове”.

Малко по-късно “Уорнър” направиха официално изявление, в което казват, че не са взимали никакви решения за бъдещи проекти относно Супермен, но изпитват огромно уважение към Хенри Кавил и имат чудесни отношения с него, което не се е променило. Това не казва нищо, но Дани Гарсия, агентът на Кавил написа, че “плащът все още е в гардероба” и двамата остават партньори с “Уорнър”, което може би подсказва, че в момента текат преговори.

Хенри Кавил изигра Супермен в три филма от киновселената на DC – оригиналният “Човек от стомана” на Зак Снайдер и Кристофър Нолан, зле приетият от публиката “Батман срещу Супермен”, който бе само на Зак и по-сполучливият, но затова пък непопулярен “Лигата на справедливостта”, където Джос Уидън довърши поредицата. Според мнозина фенове Кавил бе най-добрият актьор на Супермен от Кристофър Рийв насам. Сега обаче изглежда той е решил да се фокусира върху  “Вещерът”, сериал на “Нетфликс” по едноименната фентъзи поредица на Анджей Сапковски. По ирония на съдбата, в момента там тече подобен скандал, според който ролята на бяла героиня трябвало да се даде на цветнокожа, макар че днес тръгна противоположен слух – че търсят полякиня.

Изглежда напрежението в Холивуд, който е част от ултралибералния щат Калифорния напоследък ескалира, процес, от който за жалост страда любимият ни жанр. От нашия сайт смятаме, че най-талантливите актьори на Батман и Супермен са Крисчън Бейл и Хенри Кавил и затова ви пускаме клип с тях 🙂

Тагове:  ,

Оставете отговор