Империя

Империя

Автор: Lews

Империя е българска игра, която се играе през интернет. Напоследък все повече хора започват да играят Империя и нямаше как и ние да не напишем нещо и за нея. Играта е стратегия, развиваща се в миналото, още когато крале са се борили за надмощие и проблемите се решавали с меч в ръка. С две думи, може да се каже че играта е рицарска стратегия. За да играете не трябва да сваляте нищо, нито да имате кабелен интернет, както са повечето игри. Достатъчно е да се регистрирате на адрес http://imperia.formenos.com. След това не много убедително начало (нещо ме тресе мързела ей!), ще ви запозная със силните и слаби страни на играта и геймплея на Империя.
Империя е игра, в която много хора(владетели) се борят за над мощие. Целта е да се събират провинции и накрая на рунда се гледа кой има най-много провинции. Полезен би бил и един текст от самата игра-“Ти изпълняваш функциите едновременно на монарх, генерал и политик. Необходимо е да се грижиш както за добруването на крепостните си селяни, така и за успеха на армиите си в битка и отношението на съседите към теб. Не забравяй – съседните кралства са управлявани от други хора, които също като теб се борят за трона!”

Империя не е като повечето стратегически игри, които сте свикнали да играете. Също като StarKingdoms и Ferion, тя блести със своята оригиналност и почти не копира от останалите. Стратегическите он-лайн игри предимно са на научно-фантастична тематика(звездни кралства, галактики и т.к). Както вече разбрахте Империя е средновековна он-лайн стратегия. Започваики с една провинци, селяни и минимално количество злато, вие ще трябва да започнете тренирането на войски и превземането на провинций. Разбира се, началото винаги е доста трудно. Има различни варианти, с които да започнете. Да изчакате да ви се натрупа злато и да тренирате големи войски или да тренирате малък отряд от рицари. Най-добрите във Империя успяват да превземат провинция още на първият ден след като е почнала играта.
Общо взето основната идея на Империя е следната. Започвайки само с една провинция и титлата “Сър”. Ще трябва да превземете други провинции. Не ви се налага да стройте абсолютни никакви сгради и да добивате каквито и да е било ресурси. Също като в StarKingdoms стойте си и без да правите нищо златото ви се трупа. Колкото повече провинции със селяни имате толкова повече злато получавате. Превземайки повече провинци вие се издигате. От “Сър” ставате “Баронет”… следват: Барон, Виконт, Конт, Крал и Император. Играта е разделена на реалности. Всяка реалност разполага с множество провинций. След регистрацията започвата в една от много реалности на Империя. Всяка седмица се пуска поне по една нова реалност, защото изглежда играта се играе от много хора. Ако имате късмета да превземете цялата реалност и да станете император ще разберете, че всички реалности във Империя са свързани със портали по между си. Общо 30 реалности с 29 портала към другите реалности във всяка. Тоест, ако нямате повече какво да превземате или останалите играчи във вашата реалност са ви съюзници просто си прехвърляте войските във нова реалност и продължавате да превземате. Представете си следната ситуация… реалност IXX обави война на реалност VI!
Както всички стратегически игри във Империя важи следното правило. “Направете съюзници и врагове”. Ако сте във съюз със някого или в пакт ще можете свободно да преминавате през земите му, за да завладеете нови земи. За съжаление с посредният ъпгрейд на сайта ще можете да преминавате само през тези съюзнически земи, където има и съюзническа войска. Тоест вече не може да се цепи направо през провинцийте му. Имайте предвит обаче, че когато слючвате мирен договор, съюз, алианс или пакт със някого, че това изисква прекалено много време. Около 30 часа. И да ви предупредя отсега да внимавате, с кого сключвате договори. Много често се случва да влезете в договор с някого и малко след това той да го наруши и да ви влезе в провинцийте. Тогава, за да развалите и вие договора ще трябва да изчакате 10 часа.

Плюсове:

+ Първата българска интернет игра

+ Играта е невероятно интересна и зарибяваща. Има хора, които я играят по цял ден – 24 часа.

+ Добре свършената работа по дизайна- малко е бедничък, но много лека за хората с бавен интернет- като мен!

+ Голямо разнообразие от бойни единици.

+ Форума на играта е много добър.

А сега и слабите страни:

– Играта е доста бавна, особено в началото. Чака се с часове да ти се тренират и придвижат армиите.

Накрая бих казал, че Империя е наистина добра игра, а това че е първата такава е повече от похвално. България има нужда от такива неща и тук искам да поздравя автора на Империя – Феанор. Ето го отново и линка към играта –http://imperia.formenos.com

Оставете отговор