Имаме нужда от нова посока за “Трансформърс”, каза Майкъл Бей

the last knight poster best

След няколко месеца мълчание, режисьорът Майкъл Бей най-после направи коментар за бъдещето на филмовата поредица “Трансформърс”. Както е известно, петият филм се представи под очакванията в бокс-офиса, като спечели “само” около 600 милиона долара. Макар сам по себе си този резултат да е завиден, разочарованието на “Парамаунт”, свикнали да печелят по повече от милиард бе сравнимо с това, което “Уорнър” изпитват сега заради “Лигата на справедливостта”, която също се очертава да спечели горе-долу толкова.

“С общи приходи от четири милиарда долара и половина и стотици милиони зрители, “Трансформърс” се представиха страхотно. Всяко студио би било доволно на поредица с такъв успех. Но е време да поемем в напълно различна посока.”

Думите на Бей потвърждават вече видяното от работата по филма за Бъмбълби, който връща нотката на осемдесетте години, която може да привлече американските фенове на поредицата. Това ще е необходимо за бъдещи проекти, тъй като по-рано тази година “Хуа Хуа Ентъртейнмънт” се отдръпна от помощта, която оказваше при финансирането на филмите, което означава, че “Трансформърс” могат и да изгубят привилегирования си статус в Китай, който е най-силният им пазар. Дали обаче след толкова много филми – 5 за 10 години, с още един на хоризонта – не е време за почивка? Вероятно зрителите ще решат това.

Тагове:  

Оставете отговор