Изчадие адово


IMG_0143
“Изчадие Адово” от Дейвид Залцер е класически роман на ужасите, написан по сценария на филма Поличбата. На български той излиза в поредицата “Сатанински истории”, с доста творчески превод. Аз обаче с удоволствие прочетох книгата на плажа, макар да мисля, че ужасих съседите си по чадър.

Джереми Торн е обещаващ американски политик, който гледа към президентството, но има голям проблем – съпругата му не може да роди. След третия неуспешен опит, когато бебето умира след раждането, Джереми е отчаян и решава да излъже жена си, като представи осиновено момченце, което си няма никого, за тяхната починала рожба. За жалост обаче това дете е заченато от Дявола и родено от самка на чакал, а в семейството на посланика започват да се случват зловещи и необясними събития…

Историята от книгата ще е позната за всички, които са гледали филма, но тук на моменти е по зловеща, особено при епизодите с бавачката и някои от кошмарите на нещастния баща. Далеч от шедьоври като “Заклинателят” и “Бебето на Розмари”, “Изчадие Адово” от Дейвид Залцер е идеалното четиво, с което да разхладите някой горещ летен следобед.

Тагове:  

Оставете отговор