Измъчена победа за Хищника в бокс-офиса

pred weak

“Хищникът”, новия филм от поредицата за невидимия извънземен ловец, дело на режисьора Шейн Блейк, успя да победи “Монахинята” и да оглави бокс-офиса за първия си уикенд, но по такъв начин, който едва ли ще остави някой в студиото “Фокс” доволен. Екшънът, който според критиката изобилства с кървища и пиперливи изрази, печели 24 милиона долара на старта си в САЩ и общо 54 за света – което не звучи толкова зле, докато не сметнем, че бюджетът му официално е 88 милиона долара, а според запознати гони стотачката. Това означава, че той трябва да вземе общо 200, за да е на нула (половината приходи остават за киносалоните), което изглежда трудно при такъв старт. Все пак ние обаче не се влияем от бокс-офиса и ще гледаме филма, за да му поставим оценка спрямо нашите критерии.

“Монахинята” от друга страна има поводи за задоволство. Макар да отстъпи лидерската позиция на “Хищникът”, петият филм от вселената на “Заклинанието” остава втори в класацията за почивните дни и добавя 18 милиона към сметката си само от Щатите, като общите му приходи за целия свят вече са 228 милиона, при бюджет от едва 22. Ето това е пример за хорър, който връща обратно вложенията, а всички пророкувания на хейтъри, че ще има срив във втората му седмица останаха неоправдани.

Следващата значима премиера за фентъзи и хорър феновете е на 5-ти октомври, когато излиза филмът “Венъм”, заснет по комиксите на “Марвел”. Очакванията на зрителите са големи, макар въпреки прогнозите, той остана с ограничителна категория само до 13 години и не последва “Монахинята” и “Хищникът”, които са 18+.

Тагове:  

Оставете отговор