За нас

Автори:

Васил Мирчев – младши

 

Васил Мирчев е човекът, на който трябва да благодарим за съществуването на този сайт, който е създал в памет на баща си. Любител на фентъзи и фантастика, той е завършил драматургия в НАТФИЗ и поради това е един от не толкова многото български автори, чиито разкази имат сюжет.

Александър Драганов


Александър Драганов е преводач, писател и фен на жанровете фентъзи, фантастика и хорър, който счита за жизнено важно да сподели с всички какво е чел или гледал, дори никой да не се интересува от това. Бакалавър по културология и магистър по политически мениджмънт, той има късмета да не се занимава с нито една от двете специалности, като вместо това превежда фентъзи книжки от автори като Рик Риърдън, Касандра Клеър и Р.А. Салваторе. От време на време измъчва публиката с авторски текстове, като книгата му “Хрониките на Ралмия”.
Основен автор на текстовете в сайта.

д-р Искрен Иванов

Искрен Иванов е верен почитател на фантастичния жанр, който споделя с феновете смущенията в Силата, каращи го да прави различни фентъзи клипове. Освен като автор на редица ревюта, той е още и доктор по политология, който преподава в Софийския университет.

Дизайнер:

Теми Панайотова

Теми Панайотова е страстен книголюбител още от малка. Предпочита жаровете фантастика и фентъзи, но въпреки това чете и много книги извън тези стилове. В свободното време се занимава с писане на рецензии и статий на книжна тематика. Притежава собствен блог и страница в facebook, набираща популярност всеки изминал ден.

Фентъзи Клуб “Цитаделата”:

Ивета Станиславова
Ивета Станиславова от години върши реалната работа по големите срещи на фентъзи клуб “Цитаделата”. Освен това има навика, макар и рядко, да споделя ревюта на книги и филми, познати и на по-широката фентъзи публика.
Милен Станиславов
Един от най-големите фенове на клуба, Милен измисля страхотни ролеви приключения и ядосва прекрасната си съпруга Ивета.
Цветан Николов
Не сме сигурни какво търси сериозен човек като завършилия европейско право Цветан в свърталище на нърдове като “Цитаделата”, но е факт, че той е един от най-обичаните и забавни фенове в клуба.
Петя Иванова
Петя Иванова е държелива почитателка на фентъзи жанра, която остава във фентъзи клуб “Цитаделата” въпреки подробната информация, която получава за гадостите в книгите на Саймън Р. Грийн, старите анимета за “Трансформърс” и историите за космическата пехота от Warhammer.
Александър Горненски
Дошъл в клуба като фен на Хари Потър, днес Сашето обича да гледа хоръри, с които твърди, че се успокоява.
Александър Рохас
Един от най-познатите и обичани фенове на фентъзита и анимета в цяла България, поне ако съдим по активността му в социалните мрежи.
Виктор Стоименов
Магьосник на Хаоса, попаднал в нашата реалност, Виктор, известен във форума като Arvandor, привлича нови и нови фенове към фендъма на Warhammer, като дори администратора Драганов е бил повлиян от козните му. Just as planned.

Илюстрациите, които се въртят на хедъра на заглавната страница на сайта са съответно:
~ Снимка от планината на Петя Иванова
~ Илюстрация от моята книга “Хрониките на Ралмия”, направена от Visara
~ Любителска снимка на моята колекция играчки

През годините на сайта са помагали още много хора, а ние благодарим на всички тях!