Железният алхимик: Свещената звезда на Милос

fma milos action

“Свещената звезда на Милос” е втората пълнометражна анимация за Железният алхимик, този път направена по вселената на римейка “Братство”, макар че може да се гледа и от феновете на оригинала.  Тя излиза през 2011-та година и впечатлява с много високо ниво на продукцията, интересен сюжет и наистина вихрен екшън.

Докато Едуард и Алфонс продължават да търсят истината за Философския камък, те попадат на странен инцидент – затворник, на който остават само няколко месеца до излизането на свобода избягва от затвора и прави впечатление с изключително силна алхимия. Двамата братя решават да проверят какво става и така се озовават в Тейбъл Сити, гранична земя със съседната държава Крит, между която живеят милосците, отрудени и нещастни хора, мечтаещи за своята свобода. Едо и Ал наистина намират алхимика беглец – както и чудовищна вълча химера и отряд бунтовници, обличащи се като прилепи. Какво представлява Свещената звезда на Милос и защо всички я търсят? Отговорите научавате, ако гледате филма!

fma milos edo

За разлика от “Завоевателите на Шамбала”, който приключва историята на оригиналното аниме и е доста важен за развръзката на сюжета му, “Свещената звезда на Милос” се развива встрани от основната история на “Братство” и стига човек да е запознат с героите, за да го гледа спокойно. Филмът развива познатите мотиви за този свят – борбата с потисничеството, престъпените забрани в алхимията, любовта в семейството – и включва турбото в наратива си за наистина смайващи и спиращи дъха битки, които хващат зрителя от самото начало и с кратки паузи не пускат до края. Както съм казвал вече няколко пъти, “Железният алхимик” наистина е една от големите фентъзи истории на новия век и една допълнителна история никога не е излишна. Очакваме и игралния филм!

Оставете отговор