Ед Спийлърс

Ед Спийлърс


Author: Darth Sparhawk
Date: 03.12.2006

Ед Спийлърс
(Ed Speelers)

Ед е млад английски актьор, който нашумя в последно време след като бе избран за ролята на един от най-популярните фентъзи-герои в последно време, а именно драконовият ездач Ерагон.
Той е роден в Западен Съсекс пред 1988 година. Започва да играе в пиеси още от съвсем малък, 7-годишен се превъплъщава в ролята на Питър Пан в постановка на училището Дорсет Хаус. Там Ед казва, че си е създал приятели за цял живот.
Ед продължава да участва в пиеси и къси филмчета, докато не го привикват за кастинга в “Хрониките на Нарния”, където той се бори до последно за ролята на Питър Певънзи и я губи на финала от Уилям Моузли. Скоро Спийлърс прави нов опит за емблематична роля, искайки да се превъплъти в образа на младия Ханибал Лектър от идващия догодина филм “Behind the Mask”, но ролята отново му се изплъзва, отивайки при френския актьор Гаспар Улие.
Третият кастинг, в който Ед обаче участва възмездява всичко. Спийлърс бива одобрен от режисьора Стивън Фангмайер за главната роля в бъдещия му филм “Ерагон”…

2.jpg

 

Оставете отговор