Домон Кашу

domon have

Домон Кашу е главен герой в анимето “Mobile Fighter G Gundam“. Той е майстор на бойните изкуства, който управлява мобилните костюми “Shining Gundam” и “Burning Gundam” в турнира, който определя коя държава от бъдещето ще управлява вселената. В същото време Домон е слязъл на Земята, където се провежда турнира, за да потърси и отдавна изгубения си брат Киоджи.
Домон е син на известен учен, но се отдава на бойните изкуства, като се обучава при Учителя Азия, наричан Непобедимия от Изтока. Непобедимия му предава голяма част от уменията си и му дава титлата Крал на Сърцата. Горд с постиженията си, Домон се връща у дома, в колонията на Нео-Япония, но там го чакат ужасни вести – баща му е в криозатвор, майка му е убита, а виновен за това е брат му Киоджи, който е избягал на Земята с чудовищна машина на унищожението, дяволския Гъндам. За да го намери, Домон се съгласява да участва в турнира за гъндами, който се провежда на Земята за да определи коя държава ще владее Вселената – тези битки са заместили старите, опустошителни войни от миналото.
Домон успява да победи първите си съперници и дори намира нови приятели в лицето на бойци като Сай Сайши от Китай, Чибъди от Щатите и Жорж от Франция, но търсенето на Киоджи не се увенчава с успех. Вместо това Домон отново намира своя учител, но радостта му от това е краткотрайна, когато разбира, че той работи за дяволския Гъндам. В същото време младежът попада на загадъчен воин, който не може да победи, немския пилот на сенчестия Гъндам, който увеличава уменията му сред поредица от изпитания, които подсилват Домон до степен, че той успява да надвие Непобедимия и да срази Дяволския гъндам, пилотиран от некомуникативния и изглеждащ като обсебен Киоджи.

След успеха си Домон отива да играе на финалите в Хонг Конг, където обаче го чака изненада – Непобедемия е все още жив и се състезава за страната домакин, а организаторът на надпреварата господин Уонг е взел останките от дяволския Гъндам, който може да се регенерира. Като Крал на Сърцата Домон обаче се оказва начело на отбор, който му позволява да спечели титлата след изключителна битка със своя учител, но не и преди да претърпи тежка загуба – на брат му Киоджи, чиито разсъдък е оцелял в тялото на андроид, представящ се за боеца от Германия. В това време истинският архизлодей, Уфубе от Нео-Япония, активира своя план и поема контрол над Дяволския Гъндам, за да завладее вселената. Този път в сърцето на машината е не Киоджи, а приятелката на Домон, Рейн, която чувства угризения на съвестта задето баща й е помагал на Уфубе и това подхранва злостта на изкуствения интелект, излязъл извън всякакъв контрол. Домон и приятелите му обаче успяват да победят Уфубе, а после храбрият боец събира смелост за най-трудното нещо в живота си и признава любовта си към Рейн, която е била до него по време на всичките битки, поправяйки мобилните му костюми. Тя също го обича и чувствата им развалят злата магия на свръхестествения робот, опитващ се да унищожи човечеството, а после двамата успяват да го унищожат. След дълъг турнир, изпълнен с предателства и обрати, пред човечеството и Земята най-после има надежда за мир.

Тагове:  

Един коментар за Домон Кашу

  • Цитаделата  :

    […] Домон Кашу спечели първата победа за поредицата “Мобилни костюми Гъндам” в Дуелите на Цитаделата. Пилотът на могъщия God Gundam успя да победи Саймън от анимето Gurren Lagann с резултат от 9 на 4 гласа. В началото Дуелът започна съвсем вяло, като за около два часа резултатът беше скромните 1:1. Следобед обаче още няколко човека гласуваха, а вечерта се понатрупаха гласове, които не бяха кой знае колко много, но достатъчно, за да се получи хубава битка. Така година след като Кира Ямато от Gundam Seed изгуби на косъм срещу Хот Шот от “Трансформърс Армада”, Домон, който е главен герой в доста бойкото аниме “Mobile Fighter G Gundam”, успя да грабне победа за класическата японска фантастична поредица, при това срещу един от най-големите конкуренти в Страната на Изгряващото слънце. […]

Оставете отговор