Добре дошли в лагер “Кошмар” (Goosebumps)

camp nightmare

Добре дошли в лагер “Кошмар” е още една книжка от мегаселъровата поредица “Goosebumps” на Р.Л. Стайн, излязла навремето. За съжаление тя не ми хареса колкото останалите.

Били е на пръв поглед обикновено хлапе, което бива изпратено на летен лагер. Той малко се притеснява, защото за пръв път се отделя от родителите си и се оказва, че има основания за този си страх. Това, което изглежда като възможност за приятна ваканция се оказва истински кошмар – мистериозни злополуки започват да се случват с другарчетата му, отговорниците на лагера сякаш нехаят, а нощем се чуват злокобни писъци. Дали Били ще успее да разкрие тайната на Лагер “Месечина”, наричан неофициално от децата Лагер “Кошмар”?

Предполагам, че мистерията е добре изградена от Р.Л. Стайн, не му отричам, че и зловещите моменти са се получили, но някакси книжката не ме грабна както другите, а очакването да разбера какво става бе по-скоро плод на раздразнение, отколкото на истинско нетърпение. Не мисля, че тази книга е представителна за качеството на “Goosebumps” – другите са много по-добри.

Тагове:  

Оставете отговор