Джули Кагава

Джули Кагава

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 29.12.2012

jkagawa.jpg

Джули Кагава е американска писателка от японски произход, чиято звезда изгря с фентъзи-сагата “The Iron Fey”. Кагава е родена на 12 октомври 1982 година (зодия Везни) в Сакраменто, Калифорния. На девет години обаче се мести на Хаваите. Кагава си спомня с умиление за тези моменти, в които се е забавлявала главно в океана, “когато не е била преследвана от акули, отровни медузи или змиорки”. В този период от живота си Джули се влюбва и в книгите, а в тийнейджърска възраст започва да пише. Първите й разкази са в жанра хорър и са много мрачни. По-късно тя казва, че тази черта от писането й е изчезнала – нещо, в което феновете на книгите й обаче биха се усъмнили! След като завършва образованието си Джули Кагава започва да работи в книжарница, но има проблеми, тъй като чете книгите, които трябва да продава. Затова тя се отдава на другата си страст и започва да обучава кучета – най-вече чиуауа и лабрадори. Това се променя когато успява да продаде първата си книга и започва да пише професионално. Това е “Железният крал”, книга първа от поредицата “Железните феи”, епично фентъзи, носещо маската на паранормален романс. Става дума за момиче, което открива, че е свързано с вълшебния свят на феите и се влюбва с сина на кралица Маб, ледения принц Аш. Тя се оказва и единствената, която може да спаси вълшебните същества от старите приказки, които биват нападнати от нова раса Железни феи. Успехът на оригиналната поредица кара Кагава да започне втора серия, “Call of the Forgotten”. В същото време тя дебютира едновременно в жанра на вампирските романи и антиутопиите с интригуващата книга “Blood of Eden”, която смесва двата жанра.
Днес Джули Кагава живее в Кентъки заедно със съпруга си, две котки и две кучета. Научете повече за нея на www.juliekagawa.com.

Библиография
THE IRON FEY SAGA
1. The Iron King (2010)
2. The Iron Daughter (2010)
3. The Iron Queen (2011)
4. The Iron Knight (2011)
The Iron Legends – сборник повести (2011)

CALL OF THE FORGOTTEN
1. The Lost Prince (2012)
2. The Traitor Son (2013)
3. Заглавието и датата все още не са обявени

BLOOD OF EDEN
1. The Immortal Rules (2012)
2. The Eternity Cure (2013)
3. Заглавието и датата все още не са обявени
‘Til The World Ends (разказ)

Оставете отговор