Денят на Бастилията

denyat_na_bastiliyata

“Денят на Бастилията” е екшън филм с Идрис Елба, в който актьорът на Хеймдал от “Тор” и Роланд от “Тъмната кула” влиза в роля, позната ни от поредицата “Твърде лично” с Лиъм Нийсън – опасен специален агент по следите на заплетено престъпление.

Всичко започва когато млад американски джебчия, изкарващ прехраната си в Париж, задига багажа на видимо разстроено младо момиче, без да подозира, че вътре има бомба. Крадецът преравя чантата, но не намира в нея нищо интересно освен перука и плюшено мече. Отвратен, той оставя всичко в един ъгъл… а малко по-късно адското устройство избухва и отнема живота на четирима. Франция настръхва – нима това не е поредният терористичен атентат? От американското посолство също са разтревожени, когато запис показва, че техен гражданин – джебчията – изглежда отговорен за престъплението. Техният най-опасен агент тръгва по петите му, но скоро разбира, че трябва да разплете цяла конспирация…

“Денят на Бастилията” е интересен и забавен за гледане филм, който показва колко опасни са социалните мрежи и отново поставя под въпрос медийната действителност, която стига до хората и предполагаемо скрива брутални финансови интереси. Идрис Елба е звездата на филма и раздава щедро тупалки и куршуми по посока на враговете си, но оплетеният сюжет пречи на историята да пропадне до нивото на истински тъпите филми като тези на Стивън Сегал, макар да не достига до нивото на продукциите с Лиъм Нийсън. Като цяло идеален за гледане в гореща лятна нощ.

Тагове:  

Оставете отговор