Готви ли Мегатрон капан за петия филм?

megatron gambit
Макар до излизането на “Последният рицар”, петият филм от поредицата “Трансформърс” да остава цяла година, режисьорът Майкъл Бей вече започна да дразни феновете с тийзъри за това какво може да видят. Преди две седмици видяхме странен клип с много заплашителен Оптимус Прайм, чиято боя бе и доста изтъркана, сякаш е преживял тежка битка. Припомнете си го:

Какво ли се е случило с предводителя на Аутоботите, за да придобие такъв вид? И това наистина ли е той? Наблюдателни фенове забелязаха, че освен цветовете, очите на Прайм също са различни и вместо в познатото синьо, светят със заплашително виолетово. Мистерията се задълбочи завчера, когато в Интернет се появи клип, който показва завръщането и на Мегатрон, макар в миналия филм той да се подвизаваше с името Галватрон.

Макар някои да побързаха да обвинят Майкъл Бей в недоглеждане, не е прецедент Галватрон да се връща в старото си амплоа на Мегатрон, както видяхме и в анимето “Трансформърс Енергон”, продължение на класиката “Трансформърс Армада”. По-интересното обаче е друго – дори и на пръв поглед се вижда, че цветовете на Мегатрон, както на очите, така и на механичното му лице, са почти напълно идентични с тези на Оптимус Прайм! Вижте сами прякото сравнение!

Какво означава това? Какво е станало, за да заприличат двамата заклети врагове един на друг? Да, наистина, в историята на “Трансформърс” се споменава, че те някога са били “като братя”, но никога не се е намеквала пряка физическа прилика! Всичко това ме навежда на мисълта, че ние досега… въобше не сме видели Оптимус Прайм! Роботът на първата снимка най-вероятно НЕ Е предводителят на Аутоботите! Това може да е или самият Мегатрон, оправдаващ титлата си на Десептикон с хитра трансформация или, по-лошо, зъл клонинг на самия Оптимус! В подкрепа на тази хипотеза е и фактът, че това вече се е случвало – в анимационните филми от поредицата! В оригиналната анимация от 80-те Мегатрон създава такъв клонинг, който се контролира дистанционно, а в анимето Robots in Disguise от 2001-ва година видяхме страховития Скърдж, също създаден по подобие на Прайм.
scourge prime Подобен черен клонинг има и в комиксите на IDW, и в анимацията “Трансформърс Прайм”, като там се подвизава с името Немезис Прайм. Но при всички положения той е много опасен враг, с който дори Мегатрон има едно наум!
Разбира се, ние сме още в начална фаза на работата по петия филм за “Трансформърс” и това са само спекулации. След още пет дни очакваме нови разкрития за “Последният рицар” и те могат да разбият на пух и прах теориите ми. Но засега е забавно да спекулираме – дали Скърдж или Немезис ще е новият враг на Оптимус или това ще е само маска на Мегатрон? Вероятно ще узнаем чак след година…
optimus the last knightmegatron tf5

Оставете отговор