“Бъмбълби” с компактно времетраене

bee divan4e

Малко повече от месец преди излизането на “Бъмбълби” стана ясна и дължината на филма, който се оказва най-кратък от цялата вселена на “Трансформърс”. Времетраенето на лентата, заснета от режисьора Травис Найт е 1ч и 54 минути. Когато се извадят финалните надписи, слизаме до 1ч и 45 минути, продължителност, която отново ни връща към златното десетилетие на 80-те години.

Това е много добро решение на Найт. Освен, че спестява много пари от бюджета на филма, то коригира изхвърлянията на Майкъл Бей, чиито последни серии от “Трансформърс” бяха по над два часа и половина и пак не успяваха да си разкажат всичко. Такова времетраене е удобно и от гледна точка на претрупания със заглавия Коледен сезон, тъй като ще позволи на киноманите да гледат филма дори да са заети с приготовления за празника или пък да чакат друг хит повече.

В Съединените Щати, “Бъмбълби” е оценен на PG13, което ще рече, че зрителите под 13 години гледат филма на отговорността на родителите си. Причината за това обаче не е в грубия хумор от филмите на Бей, а в това, че има напрегнати фантастични битки.

Ще очакваме филма с голямо нетърпение. Макар от него да не се очакват подвизи в бокс-офиса, за много фенове това е първият “Трансформърс”, който ще носи духа и атмосферата на оригиналната анимация.

Оставете отговор