Бионикъл 4

Bionicle_The_Legend_Reborn_cover_big

След три филма за легендарните герои Тоа, поредицата “Бионикъл” продължава с четвъртата част, която е съсредоточена върху самият Мата Нуи, техният Велик дух.

Всичко започва, когато Мата Нуи е на върха на силите си, могъщ и справедлив бог, пазещ своя народ. За съжаление неговата гордост помага на заклетия му враг, злия Макута, да го низвергне и изпрати под формата на Маската на светлината към далечен свят. Там Маската създава ново тяло на Мата Нуи, но той тепърва ще трябва да свиква с него. Все пак, от самото начало той привлича вниманието на местните бионикъли като ловък боец и те го канят за участие в гладиаторските си игри. Мата Нуи отказва, но се сприятелява с някои от гладиаторите – тъкмо навреме, за да разкрие зловещ план срещу разединените им селца…

mata nui friends

“Бионикъл 4” /Bionicle: The Legend Reborn/ няма голяма връзка с първите три филма и Lego дори са използвали услугите на друга компания, която да го направи /Universal вместо Miramax/, но това не се отразява на качеството му. Филмът умело разказва историята на герой, вдъхновяващ като Оптимус Прайм от “Transformers”, компютърната анимация е силно подобрена, а сюжетът разказан по-ясно и с по-запомнящи се странични персонажи. Единственият недостатък е, че финалът загатва пети филм, който така и не е излязъл – вместо това миналата година се е появил мини сериал, който ще трябва да проверя. Въпреки това “Бионикъл 4” е чудесно фентъзи приключение, което препоръчвам да гледате тъкмо сега, при завръщането на слънчевите пролетни дни.

Тагове:  , ,

Оставете отговор