Афлек официално напусна DC вселената

batman-jla

Актьорът Бен Афлек официално напусна киновселената на DC след седмици на спекулации. Афлек играеше ролята на Батман във филмите, излезли след финала на трилогията за Черния рицар от Кристофър Нолан. Съдбата на Бен изглеждаше неясна след като стана ясно, че следващият филм за Батман на Мат Рийвс ще е за младостта на героя и той няма да участва в него. Сега Афлек призна, че самият той е мислил да заснеме историята на Човека прилеп, но така и не е успял да “схване” образа и е решил да я остави на друг човек.

Задачата на Афлек винаги бе много трудна, тъй като той наследи Бейл, вдигнал летвата за Батман изключително високо. Снайдер също не се оказа режисьор на висотата на Нолан и представи героя му в изключително спорния “Батман срещу Супермен”, което настрои много фенове срещу образа. Неубедителното представяне на “Отряд самоубийци” и “Лигата на справедливостта” подпечата съдбата на Афлек, макар да е спорно дали той самият е имал вина затова.

Сега остава да разберем как ще се развият нещата със Супермен, тъй като според запознати Хенри Кавил иска контрол върху посоката, в която ще се развива героя му, за да остане на линия, а “Уорнър” са склонни да рискуват с чернокож Супермен, като наемат Майкъл Б. Джордан. Възможно е също така Батман и Супермен да останат на втори план, а “Ди Си” да играят с нашумелите през последните години Аквамен и Жената чудо.

Тагове:  

Оставете отговор