Арагорн срещу Конан Варварина – кулминацията на класическите Дуели!

Aragorn vs Conan the Barbarian

Поредицата Дуели на Цитаделата с герои от класическото фентъзи приключва с мега сблъсък между Арагорн от “Властелинът на пръстените” на Дж.Р.Р. Толкин и Конан Варварина, героят измислен от Робърт Хауърд.

Арагорн, известен още и като Бързоход, е законният крал на Гондор, който обикаля Средната земя като Скиталец и се бори със силите на Саурон, Мрачния владетел от Мордор. Изигран от Виго Мортенсен във филмите на Питър Джаксън.

Конан е варварин от студените и негостоприемни земи на Кимерия, прекосил целия свят по време на свирепата Хайборейска епоха и вдигнал меч срещу множество врагове и чудовища, най-опасният от които е Тот-Амон, стигийския жрец на бога Сет. Изигран от Арнолд Шварценегер в класическия филм на Джон Милиъс и от Джейсън Момоа в римейка.

Само един от героите може да спечели този Дуел, а кой, решавате вие, като гласувате във “Фейсбук” до утре в 12.00ч. Припомням, че в класическите Дуели досега Белгарион на Дейвид Едингс победи Малекит, краля на черните елфи от Warhammer, Ранд ал’Тор от “Колелото на времето” надви Ричард Рал от “Мечът на истината”, Аланон от “Шанара” излезе победител срещу Пъг от “Сага за войната на разлома”, а Ерагон от “Наследството” успя да спечели срещу мрачния елф Дризт от “Подземия и дракони”.

Оставете отговор