Анабел 2: Сътворение

ANNABELLE_CREATION_POSTER-1200x1778

Кой е казал, че днес не може да се правят големи хорър поредици? През последните години Джеймс Уон обърса прахта от старите истории за духове и демони на Ед и Лорейн Уорън и така създаде втрещяващата вселена на поредицата “Заклинанието”, най-новата част от която, “Анабел 2: Сътворение”, излезе по кината миналия уикенд.

Филмът ни среща с група сираци, момичета, които си нямат никого и биват трогнати, когато старо семейство ги кани да живеят в просторното им имение. Това е чудата стара двойка, съпругът в която винаги изглежда мрачен и угнетен, а съпругата не излиза от своите покои, белязана от някаква ужасна катастрофа, сполетяла я в миналото.

IMG_0138

Линда и Джанис, две по-малки момичета от групата, които се чувстват малко отритнати задето са по-малки и не им е интересно да говорят за момчета, откриват, че в това семейство се е случила трагедия и възрастната двойка е изгубила детето си, малката им дъщеричка. За жалост, следите от смъртта й все още витаят в дома им. Скоро в него започват да се случват необясними събития, свързани със старата кукла на загиналото в нелеп инцидент дете, а Линда и Джанис стават мишена на злокобния демон, който я е обсебил…

По принцип аз гледам тези филми у дома, но реших този път да ида на кино за “Анабел” и не съжалявам. Макар сюжетът да не предлага абсолютно нищо оригинално и да приближава опасно втората част от “Смъртоносна азбука”, “Анабел 2: Сътворение” е атмосферен и кадърно заснет хорър филм. Актьорите играят много добре, особено Лулу Уилсън, която макар да е още на крехка възраст, се утвърждава като майсторка в жанра, саундтрака е въздействащ и на място, а ефектите са достатъчно стилно направени, така че да шептят, а не да крещят ужаса. Спокойно препоръчвам на всички наши читатели, които си падат по хоръри – няма да останат разочаровани.

 

Оставете отговор