Аквамен

aquaman poster

I aint happy, I am feeling glad. I got sunshine, in a bag…I am useless, but not for long, the future is coming on!!! И наистина, след няколко поредни слаби филма на DC всички смятаха, че с продукциите на тази комиксова вселена вече е свършена. Е…тези мрачни предсказания не се оказаха истина. „Лигата на Справедливостта“ постави началото на нещо невероятно, чиято поанта е видима в невероятния „Аквамен“.

Атлантида! Много пъти сме чували митове за тази далечна и чудна цивилизация. В този филм обаче тя става реалност. Началото на филма ни отвежда през далечната 1985 година в щата Мейн (хубаво местенце). По това време в щата обаче бушува буря и цялото източно крайбрежие е затворено. Една нощ пазачът Томас Къри се отзовава на сигнал за помощ и спасява млада жена, която всъщност се оказва Атланта – принцесата на подводното царство Атлантида. Скоро двамата се влюбват, след което се ражда сина им – Артър Къри, полу-атланд, полу-човек. За жалост дни след това Атланта е принудена да напусне семейството си, защото ако на Атлантида научат за случилото се, според древните закони на народа си тя ще трябва да бъде екзекутирана. Въпреки че тя обещава да се върне това така и не се случва. Артър пораства и така стигаме до наши дни, когато той празнува 1 година от битката срещу Степенуолф. Това разбира се не му пречи през всичките тези години да спасява хора, за което си печели прякора „Аквамен“. Но го чака нещо много по-голямо. Мога да ви кажа още много, но няма да го направя за да не издавам спойлери.

aquaman character

Спокойно мога да кажа, че режисьорът Джеймс Уон е произвел шедьовър. Уон е добре познат на феновете от хорър жанра, но тук той се справя не по-малко добре. А кастингът е подбран точно като по размер. Джейсън Момоа направи невероятно представяне като Аквамен – сливайки се с образа на супергероя, звездата от „Лигата на справедливостта“ изгради един съвършено нов облик – емоционален и жив. Най-добрият дебют отива при младата актриса от Тексас Амбър Хард, която играе принцеса Мера, дъщеря на Ксебелския крал (Ксебел – кралство в Атлантида). Въпреки че тя имаше съвсем малка роля в Лигата на Справедливостта тук се завръща на пълни обороти. От старата генерация във филма се открояват имената на Уилям Дефо, който играе съветникът на Орм – Нуидис и Долф Лундгрен, който влиза в ролята на Ксебелския крал Нереус. Главният злодей, крал Орм беше изигран от Патрик Уилсън, който познаваме от хорър продукциите „Заклинанието“ и „Коварен капан“.

Филмът изобилства от зрелищни ефекти, битки, екшън и какво ли още не. Уон буквално е взел всичко най-хубаво от няколко филмови вселени и като е вложил неповторимия и оригинален етос на DC Comics го е пресъздал в едно. Да не говорим за дълбочината на сюжета и внимателно изградения облик на всеки един от героите. Аз лично смятам, че това е една от най-успешните супергеройски продукции, правени някога. И ви пожелавам приятно гледане!

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  ,

Оставете отговор